Haiducul lui şapte vieţi

Cum laitmotivul saptamanii asteia a fost poza de mai jos, ma simt dator sa dau unele lamuriri visavis de cine este, si de ce este asa, protagonistul felin din imagine.

Frati motani si surori pisicute, personajul ce a nascut atatea controverse nu este o jivina cu privire hipnotica desprinsa din vreun desen animat japonez, nu este un motan de cartier ce are tatuati pitbuli pe antebrat si nicidecum nu e varul lui Rîsu’, supranumit si “violatorul de pantere”, de la gradina zoologica.

Pentru cei care nu il cunosc sau pentru cei care il stiu, dar nu l-au recunoscut gratie camuflajului impecabil, premiteti-mi sa vi-l prezint pe Mitzu, motanul meu.

Zilele trecute mi-a facut o propunere pe cat de curajoasa pe atat de tentanta. Mi-a propus sa jefuim toate petshop-urile din cartier pentru a pune laba pe toate conservele cu somon si curcan, spre a le da suratelor nevoiase din spatele blocului. Numai in felul asta isi va putea capata un renume si va putea reusi candva sa detina hegemonia peste Tărâmul Pisicilor. Un motan cu o orientare de stanga.

De ce are o punga pusa pe cap? Simplu. Cand e vorba de lucrat profesionist orice detaliu trebuie pus la punct din timp. In consecinta am convenit sa facem un exercitiu pentru a ne asigura ca totul va decurge conform planului. Asa ca si-a pus punga in cap pentru a nu-si lasa frau liber mustatilor si a actionat la depozitul cu crantzuri din debara. Operatiunea de simulare a fost un deplin succes si nu s-a soldat cu nici o victima in randul borcanelor cu muraturi. Ca mi-a cerut sa-i fac si o poza in postura asta de dur, pentru a putea impresiona mai usor mîţele vecinelor de scara, asta e treaba lui.

Asa ca daca veti vedea vreo vanzatoare de la petshop alergand panicata pe strazi, sa stiti ca sunt sanse mari ca noi sa fi trecut p-acolo. Asta in cazul in care Droopy nu a ajuns inainte.

PS: Vreau sa-i asigur pe cei de la protectia animalelor ca nu este vorba de un act abuziv. N-as vrea sa iasa vorbe cum ca “vezi Doamne, chinuie bietul animal”. Noi doi ne permitem multe glume unul cu celalalt. Si eu pot sa imi aduc aminte de fazele de rahat pe care mi le face el aproape zilnic, la ladita cu nisip.

Lasă un răspuns