Cine nu are biciclişti să admire pistele

    Trecând în fiecare zi prin oraş, de fiecare dată mă amuză pistele pentru biciclişti cu grijă amenajate de edili. Adică, n-avem ce spune, suntem în rândul ţărilor meseriaşe din punctul acesta de vedere. Lăsând la o parte faptul că traseele sunt făcute de mântuială de cele mai multe ori, în sensul că se întrerup brusc sau nu oferă o continuitate logică între diverse puncte ale oraşului, trecând şi peste maşinile, chioşcurile sau alte căcaturi care sălăşluiesc de multe ori peste aceste piste, eu mă întreb unde pana mea sunt bicicliştii? Am înţeles, mulţi critică şi acum faptul că nu suntem şi noi în rând cu lumea bună vis-a-vis de multe aspecte, printre care şi infrastuctura pentru posesorii de bicicletă dar, cel puţin din punctul de vedere al acestei ultime chestiuni, eu cred că problema este alta. Problema sunt chiar bicicliştii. De ce? Pentru că sunt câţi să-i numeri pe degete.
   Românul este leneş, comod şi fudul. Într-un oraş foarte aglomerat cum este Bucureştiul, nimeni nu vrea să renunţe la maşină. Deşi toată lumea se plânge de timpii morţi din trafic, sunt foarte puţini cei care ar renunţa la a folosi acest mijloc de transport. Bineînţeles, cei care nu beneficiază de transport public adecvat pentru punctele unde au treabă, n-au ce face, se suie în automobil. Dar restul de bastarzi, ce fac ? Cunosc oameni care au reşedinţa la 10 minute de mers pe jos până la muncă şi tot cu maşina vin la serviciu. Iarăşi, există personaje cu metroul la botul calului, tţţţ, tot maşina e baza. Asta-i comoditate ? Da, pentru o parte din ei. Şi nu-i vom vedea niciodată pe bicicletă. Dar pentru cealaltă parte din mizerabilii de mai sus nu este vorba de comoditate. Aceştia sunt fudulii. Păi, stai un pic..Să vină pitzi sau mitzi la clădirea de sticlă şi să nu-l vadă corporatiştii într-un automobil ? (dau şi eu un exemplu, na, cu corpo) Nu se cade. Atunci cum naiba să-l suie soarta pe bicicletă ? De restul, nu mai spun. Faceţi voi teste, să vă convingeţi.
   În consecinţă, degeaba arată unii şi alţii cu degetul lipsa pistelor pentru biciclişti sau faptul că cele construite sunt făcute vraişte. Noi nu vrem să mergem pe bicicletă, clar ? Iar cei care, totuşi, folosesc acest mijloc de transport, să ia dom’le metroul sau autobuzul, ca să nu mai încurce bieţii pietoni.

Comments

 1. Vali

  Pey daca ar exista mai multi biciclisti ar insemna sa vezi Mountain Bike cu casetofon SONY si un CD cu nenea Guta in el, si atunci o sa vezi pe strada haos intre manelari.

 2. carmen

  buna,sunt carmen si nu vreau sa merg pe bicicleta!prin praf, prin fum , prin noroi!
  si ca mine sunt toti locuitorii bucurestiului minus zece oamnei. ei, aia cred ca puteau sa se descurce si fara piste speciale, gandite cu curul si executate cu p… maiestrie pe trotuarele capitalei. deci: ai dreptate!

 3. Iribiri

  Buna! Eu sunt Irina si merg cu bicileta. Si nu e chiar atat de mult praf si fum. Imi place foarte mult sa merg cu bicileta Da.. pistele sunt facute de mantuiala, pietonii nu au loc pe trotuar si ar trebui desfiintate majoritatea pistelor. Sa stiti ca exista si pietoni educati care se dau la o parte de pe pista cand ma vad, dar exista si multi care n-au nici un stres. Numai bine!

Lasă un răspuns