Autogol în sportul românesc….

     M-am ales în aceasta săptămână cu rubrica sportivă şi ar trebui să tratez ( după cum cred că aţi remarcat îcepând de luni) tema “Atitudinea Cioburi” faţă de…sport în cazul meu.

    Să incepem aşadar prin a spune că nu sunt un mare fan al niciunui sport şi nu urmaresc echipa naţională ( oricare ar fi ea ) de fiecare dată cănd se desfăşoara o competiţie. Îmi este greu în schimb să nu remarc  eforturile  care se fac împotriva dezvoltării acestei “necesităţi”, căci din acest punct de vedere trebuie privit orice sport, ca necesitate. Ne lăudam cu performanţe de mult timp apuse şi cu oameni care au însemnat ceva pentru sportul românesc  acum mult timp. Facem reclame cu Hagi, Nadia şi Nastase, îi bagam la înaintare de câte ori putem şi ne mai şi mândrim cu asta. Mulţi alţi sportivi de performanţă ajung de pe o zi pe alta ”vedete de televiziune” pentru rating-ul bazaţilor din mass-media. Nu ştim sa cultivam spiritul sportiv şi nici să-l promovam  Ne mulţumim cu locul 3, 4 sau 5 cam peste tot şi  îcepem să ne plângem ulterior şi să dăm vina unii pe alţii, să pasăm responsabilităţi, pentru că la asta ne pricepem cel mai bine.

     Nu mai există o cultura a sportului. Oricine susţine contrariul ar trebui să argumenteze, cu fapte. Sunt prea puţine iniţiative şi vin din partea celor, la rîndul lor, puţini, care ştiu că sportul nu înseamnă numai sănatate ci şi disciplină, conduită morală, formare de caracter şi modelarea spiritului către corectitudine, către fairplay.

     De fairplay ar trebui să dea dovadă cei care ţin în mână destinele sportului românesc, faţă de noi, de spectatori, cei care stăm in tribună de prea mult timp, fără să aplaudăm pe nimeni.  Nu mai avem motive…

     De la corupţia din fotbal se va ajunge poate să se descopere ca exista corupţie in toate disciplinele sportive. Spiritul de competiţie lasă locul urii între aceleaşi nume an de an (Steaua, Dinamo, Rapid..) ceea ce denotă lipsa totală de implicare în largirea numărului de baze sportive, în căutarea de mici şi noi talente care într-un final ar putea să schimbe situaţia actuală.

    Nu neg latura materială a problemei, investiţia dar aşa cum sportul face bani la fel ar trebui sa se şi “facă” bani pentru sport. Nu cred că nu avem resurse, cred că nu avem voinţă…şi asta e o problemă de atitudine.  

                un bazin murit speranţă

Comments

  1. Raluca

    Cum le shtii tu pe toate Bobocule… Ca un om mare…. Spinoasa problema ai ales sa tratezi! Poate nu ar fi rau sa lasi cate un link si pe la site-urile unor cluburi, ca poate ajung sa citeasca si cei care duc de rapa sportul si promoveaza shpaga….

Lasă un răspuns