E,BA nu!

Am urmărit de mai multe ori clipul electoral al Elenei Băsescu turnat s-o călăuzească în campania pentru alegerile europarlamentare. Nu ştiu dacă să mă amuz copios sau să mă întristez. Încă sunt în dubiu.

Fundalul sonor şi primele cadre cu marea cea albastră în spatele sacoului mov mă fac să mă gândesc la un început de dramă siropoasă în care protagonistul îşi deapănă amintirile ce vor releva într-un final destine tragice.

Imediat ce domnişoara politician începe să articuleze primele cuvinte, un gând paralel îmi dezgroapă din memorie modul în care erau spuse replicile în piesele de teatru puse în scenă în faţa clasei la orele de română din liceu, atunci când majoritatea jucătorilor de-a teatru alergau pe lângă registrul personajului de interpretat. Exact aceeaşi alunecare în penibil. Diferenţa este că noi o făceam pentru un zece la română; EBA o face pentru o notă de trecere la europarlamentare.

Clipul mi-a mai ridicat şi alte întrebări. Rog pe EBA, pe cei care i-au montat imaginile sau i-au făurit discursul să răspundă.
1.    De ce nu e uşşşor să te cheme Băsescu? Se pronunţă greu de la botox sau eşti confundată cu fiica preşedintelui?
2.    De ce paşii, nestabiliţi de tăticul, către studiile economice şi masteratul în ştiinţele politice sunt făcuţi anemic înapoi?
3.    Dacă nu a făcut-o până nu a atras-o cariera de fotomodel, asta înseamnă că a fost neatinsă până atunci sau o făcuse şi înainte?
4.    Totodată, cine a avut tupeul să o pună pe fata marinarului tocmai pe lista candidaţilor?
5.    Cine este plecăciosul care îi pupă mâna prinţesei?
6.    Cât de independente sunt puterile sale în raport cu PD-L-ul?

Deşi şi-a învăţat bine replicile, singurul rol care i se potriveşte cel mai bine în politică domnişoarei Băsescu este cel de fata lui tata. Dacă păpuşa va prinde loc în Parlamentul European, îi doresc să fie colegă de bancă cu Chucky, iar alegătorilor săi le urez să-şi numere vocalele pe degete.

În final,  iată şi clipul!

Comments

 1. legolas

  Fara indoiala ca Basescu este un Nume, insa, “fata lui tata” il duce si mai departe, il situeaza deja pe o pozitie de brand. Se stie foarte bine ca celebrul tata este numarul 1 in stat, atat dpdv al functiei, cat si al puterii politice detinute in mod real.

  I-am vizionat si eu clipul electoral, pe langa “emotia” sau “caldura din glas” pe care care vrea sa o transmita, la rece judecand, personajul principal vine si ne explica duios ca a terminat niste studii economice(la Romana-Ameriaca, parca, unde, din cate se aude, nu prea a excelat.., a prezentat cateva toale sa le spunem de firma), s-a implicat in vreo campanie gen “salvati pasarile tucan de pe raul Dambovita” si…si…cam atat. Nimic altceva.

  Dupa cum bine scrie colegul meu intr-ale scrierii, s-a remarcat mai mult prin aparitia in paginile ziarelor literare de genul : Click, Libertatea, etc, cu prezenta permanenta in rubrica dedicata descoperirilor din medicina, de genul : botox, rinoplastie (cica asa se numeste o interventie la nas, despre micsorare este vorba), etc…

  Fotomodel, sa fim seriosi, numele Basescu si nu prenumele Elena au ajutat-o, aducem in sprijin cazul Monicai Columbeanu, cati isi mai amintes ca se numea Gabor…

  Oameni buni, nu este vorba cine a avut tupeu sa o puna, intrebarea trebuia sa fie invers, ar fi avut cineva tupeu sa o scoata? Ea era deja acolo, inainte ca voi sa aflati.

  PDL=Basescu, este partidul ilustrului sau tata, practic vorbim de o posesiune de familie, asta inseamna ca ai dreptul legal de a te inscrie la succesiune.

  Cel mai trist pentru mine este ca in fata avem un orizont care, in realitate, numai orizont nu este, deci, logic, nu avem vreun orizont, avem ziua de azi, cea de maine nu stiu ce-mi va aduce. Sa traim bine!

 2. Eu nu, dar ceilalalti 100 si ceva de masteranzi la stiinte politice te saluta. Esti un exemplul pentru omul de zi cu zi , nu trece un minut in care sa nu te gandesti cum sa te mediatizezi. Sforile tale sunt lungi „papuse” EB.

 3. „IA atitudine! ” -botox la putere
  Pai iau, dar daca iau atitudinea cu cap si nu cu operatii estetice, atunci nu ma duc sa votez un fotomodel.
  E o atitudine sa fim seriosi.
  Si totusi, ce s-a intamplat cu flota?

 4. Osi

  Si totusi, cum s-a ajuns ca tocmai fatuca asta sa candideze? Nu ma intereseaza ca o cheama Basescu, ca a fost fotomodel, dar a ascultat-o careva cand deschide buzisoarele alea? Oare chiar nu pricepe ca mai bine face orice altceva decat sa se bage in politica? Baseeee, tine-ti fatuca acasa, ca ne facem de rusine!

  • bancosul

   Asa cum a ajuns Vanghelie presedinte PSD (care este), Videanu ministrul economiei (ca sa vezi – bordura), Elena Udrea ministrul turismului (care turism?), de ce EBA sa nu ajunga parlamentar european? Da-mi un exemplu de politician curat? In politica se baga numai analfabetii, jmecherii si pitipoancele… a, sa nu uitam nebunii (Vadim).

   • oamenii marioneta a celor de la putere, sau mai precis , la cei ce invart banii. oamenii de la vila lor de pe Coasta de Azur si al apartamentului din New York. Si totusi , nu e bine sa stim prea multe.

 5. omis

  s-ar putea lansa un nou trend….. si astfel sa urmeze Columbeanca, Senzuala.., Piticul Porno (in locul piticului Boc,doar au aceleasi functii: amandoi danseaza) atunci am mai economisi hartia si am publica stirile politice direct in Click, Libertatea, etc…

Lasă un răspuns