Căldura, românul şi bordura …

După o serie îndelungată de plânsete aruncate palmat, dintr-un terţ local acoperit, către furtunile de la începutul verii, furtuni care nu te lăsau să te bucuri de cele patru ore de relaxare cotidiană după terminarea orelor satanice de serviciu, iată că mama natură a aruncat cu găleţi de soare in capul românului pe întreaga perioadă a lunii in curs.

Caniculă, caniculă, caniculă…furnicarul românesc a prins viaţă. Lumea s-a trezit direct în şlapi pe litoral, la munte ori în binecunoscutele ciupercuţe de Bucureşti numite ştranduri.

Ca în fiecare an principalii votanţi ai comunismului, ă…pesedismului, ă… persoanele trecute cu numeroase decenii de a treia tinereţe,  şi-au propus şi acum să încerce a răsturna recordul mondial de decese datorate căldurii. Ăsta ar fi singurul motiv plauzibil pentru care, în zilele în care nici măcar Bacillus Anthracis n-ar rezista mai mult de trei minute, se găsesc bătrânii să colinde oraşul în lung şi în lat fără o destinaţie precisă.

Desigur, şi-au făcut apariţia şi mult aşteptaţii adepţi ai lui Sartre, continuatorii existenţialismului, gânditorii de lângă bordură, oameni supăraţi trimişi dimineaţa de soţie să cumpere un pepene şi două pâini, care s-au întors seara fericiţi, arşi de soare pe o parte, cu jumătate de bere la pet şi-un câine comunitar.

Dacă am face un studiu de caz ar reieşi cu siguranţă că în niciun domeniu angajaţii nu au mai dat randament în această lună. Bărbaţii, bălind toată ziua pe tastatură doar la reclamele ce includ patru beri reci, o terasă, 6 amici plus trei perechi de ţâţe care sar nevinovat doar din dorinţa de a mai răcori atmosfera. Gândirea persoanelor de sex feminin pe timpul verii a rămas în continuare un tabu, însă cu siguranţă la serviciu stăteau şi verificau reducerile şi orarele de la Zara, Zasha, Ingrid Vlasov şi Agnes Toma . Plus că scapau pe jos, total întâmplător, în faţa soţului, amantului ori  iubitului două-trei broşuri cu sejururi în zone litorale mai uşor de mimat decît de pronunţat.

Berea curge, micii sar în grătare, fetele sunt cât mai sumar îmbrăcate, băieţii îşi etalează muşchii şi tatuajele, banii îşi urmează circuitul uzual cu o viteză în plus. Până când soarelele nu va trage draperiile ne va durea în p#lă că şoselele se topesc, că şinele se dilată, că recolta nu e irigată, că natura moare treptat, că plaja se retrage, că ne vindem sufletul pentru un sejur în Mamaia, că gunoaiele lăsate în urma noastră echivalează în tone cu populaţia Africii de Sud. Suntem români, iubim căldura, suntem mândri de noi. Suntem proşti. Păcat că ultravioletele nu produc o reacţie imediată mai violentă.

Ies să beau o bere căci nu mai pot de cald, ne vedem la mare.

Comments

Lasă un răspuns