Oficialului îi merge bine

primarSub egida câte gări în asfalt atâtea găuri în buget, mie mi se cam rupe de voi, cetăţenilor, primarul oraşului Breaza îşi cultivă nesimţirea făcând-o poştă electronică. Aşa se face că, după ce a primit un email de la un locuitor care îi reproşa starea proastă a drumurilor, acesta i-a sugerat nemulţumitului într-o scrisoare electronică oficială, că dacă nu-i plac drumurile din oraş, să se mute pe Riviera Franceză.

Aşadar, să recapitulăm. Trimite cetăţeanul ajuns cu răbdarea la paroxism o sesizare pe un ton deloc suav, ba chiar ameninţător (în ideea că e dispus meargă mai departe şi să reclame şi mai sus), subliniind unele probleme care ţin de competenţa autorităţilor în cauză şi rămâne perplex atunci când primeşte răspunsul. Domnul primarul, iritat la maximum de atitudinea deloc obedientă a oii rătăcite, îi aplică o corecţie ironică, ambalând-o într-un context cât se poate de oficial, şi-l trimite în pizda mă-sii afară din oraş, pe principiu dacă nu-ţi place, pleacă, ce mai stai!?. Nu tu o placă cu ne pare rău, o să vedem ce putem face, vom lua măsuri. Nici gând. Primarul îi oferă cetăţeanului dovada clară că îl doare în gaura drumului de problemele sale. Orice s-ar zice, un mod inedit de abordare a unei asemnea situaţii.

Ca să vezi până unde poate ajunge culmea tupeului. Unii primari ajung să trăiască cu impresia că învestitura lor le-a picat drept moştenire de la mă-sa sau nu ştiu ce rudă mai îndepărtată şi că odată ajunşi în funcţie nu mai e nevoie să dea nicio explicaţie nimănui vizavi de niciuna din acţiunile, licite sau mai puţin licite, întreprinse din această poziţie. Adică, odată ajuns primar, localitatea la care trebuie să veghezi, cu tot ce ţine de ea, e văzută ca o afacere concesionată pe durata a patru ani, atât cât ţine şi mandatul. Tu tai, tu spânzuri; cine găseşte de cuviinţă să îţi reproşeze ceva e doar un derbedeu cu intenţii rele. Cine ştie mai bine să gestioneze problemele urbei, dacă nu primarul!? Cam ăsta ar fi în general profilul persoanelor care deţin funcţii administrative, dar majoritatea au învăţat, spre liniştea lor, să răspundă mai temperat la provocări. Nu şi primarul prahovean, pe numlele său domnul Ferăstraeru, care mai are puţin şi taie în carne vie.

În asemenea condiţii, brezeniilor cred că le este şi teamă să ceară o audienţă la domn’ primar. Cine ştie, poate nu îi pică bine vreo obiecţie a unui cetăţean şi îl mai şi expatriază pe nenorocit. Şi nu pe Riviera Franceză, ci în Siberia sau în Safari.

Comments

  1. carmen

    aaa, pai asta a fost un gentlemen.nu l-ai vazut pe cetateanul din nu’s ce orasel din moldova care a primit un pumn de la primar, cand s-a dus sa-i spuna ca i-a venit pe teava de apa potabila un maaaare vierme! omul facuse reclamatii peste tot si nimanui nu-i pasa, asa ca a cerut audienta la primar. si ala cand l-a vazut i-a dat un pumn si l-a dat afara. atat.

  2. legolas

    Un gentleman arogant. Aroganta este al saselea simt al celor care prin inconstientul vot popular odata alesi intr-o functie publica, platita cum este si normal din impozite pe profit si din impozite pe salarii, ajung sa se creada niste Mesia providentiali, care din bunavointa si-au pogorat harul divin intru cele ale pastoriri turmei pacatoase.
    Cred ca se potriveste vorba „ales de multi pentru putini”.

    Gata, am terminat acest scurt „intro”.
    Stimate domnule BILA, ar fi fost super daca ne-ti fi ajutat si cu numele stimabilului reclamagiu, faptul ca a cedat nervos si s-a apucat sa faca o reclamatie primariei, pe care multi de altfel o fu.eau in gura zilnic, doar este o reprezentare tipica de cotidian, l-a scos din anonimat, aproape l-a dus la rangul de erou.
    Mergand pe aceasta linie, ar fi fost de asemena super sa puneti si raspunsul oficial al primarului, este la mare indemana iar apelul la o sursa cat mai credibila nu este o rusine.

    Best

Lasă un răspuns