Pipi, odată pe Lună

Cu siguranţă nu aţi auzit de Buzz Aldrin. Sau dacă auziţi abia acum, probabil că vă gândiţi că el este cel care a pus bazele Messenger-ului. Ori poate că numele său chiar v-a ajuns la urechi sau v-a petrecut raza vizuală, acum de curând, odată cu tevatura făcută în jurul aniversării a 40 de ani de când oamenii, mai bine zis americanii, au ajuns pe Lună.

Acum că am amintit de marea expediţie selenară e lesne de intuit că individul a avut a face cu fenomenul. Aşadar, el este cel de-al doilea astronaut ce l-a însoţit pe Neil Armstrong, omul cu ditamai pasul pentru omenire, în promenada extraterestră.

Şi cum de fiecare dată când este adus în discuţie subiectul omului pe Lună, cel care revine în mintea tuturor este acelaşi menţionat şi mai sus, deja legendarul Neil Armstrong, doar pe la jubilee mai putem afla câte ceva şi despre colegii săi de modul, cum ar fi şi Buzz. Uite aşa am descoperit că, deşi nu a fost primul care a păşit pe Lună, cel de-al doilea astronaut care a luat la pas satelitul Pământului, a fost protagonistul unei alte mari premieri. Şi anume, mâna la şliţ, el a fost primul om care a făcut pipi pe Lună.

Ştirea asta mi-a luat o piatră de pe inimă sau mai tematic spus, o presiune de pe vezică. Deci, a fost posibil, dom’le. Doar eu ştiu cât m-am chinuit în nopţile cu lună plină petrecute în natură la straja navetelor spaţiale de bere, să iau la ţintă astrul ce rezona cromatic cu galbenul eliberat de jetul călduţ, încercând să sfidez legea gravitaţiei.

Lasă un răspuns