Câteva evenimente din Septembrie 2009

A noua lună a anului aduce pentru publicul din România o serie de concerte și manifestări culturale care merită văzute, în funcție de preferințele fiecăruia. Am încercat să facem o selecție a acestora, în funcție de mediatizarea lor dar și a notorietății participanților pe scenă.

Așadar, începem cu Stufstock. A şaptea ediţie a festivalului GOLDEN STUFSTOCK, al carui sponsor principal este Golden Brau, va avea loc în 3, 4 şi 5 Septembrie, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii au decis ca scena principală să fie din nou pe plajă. Împreună cu Baniciu & Kappl, pe această scenă vor urca: Zdob şi Zdub, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara 10 Prăjini, Celelalte Cuvinte, Timpuri Noi, Mike Godoroja & Blue Spirit, Z.O.B, E.M.I.L., Luna Amară, Kumm, Urma, The Others, Rain District, Trooper, Snails, Deka Dens, Phenomenon, Les Elephants Bizares, The Amsterdams şi Vasilică (localnic). Iar pe scena secundară, de la Goblin ’n Gulag, vor cânta: Blood Print, EVO, Highlight Kenosis, Alternativ Quartet, Tep Zepi, Godmode, Propaganda, Hush, Nuage, Relative, The Mushroom Story, L’orchestre Roche. Intrarea va fi liberă, organizatorii sperând la o afluență mare de public.

Golden Stufstock_afis

Oarecum în paralel, chiar dacă are loc la București, în Parc Izvor, pe 4, 5 și 6 Septembrie se va desfășura Tuborg Green Fest 2009, avand cap de afiș, din punctul nostru de vedere, pe germanii de la Guano Apes. Va fi, deci, o competiție între sponsorul acestui eveniment și cel al festivalului din Vama Veche, mai ales că datele de desfășurare sunt cam aceleași iar intrarea este liberă la ambele. Programul de la Tuborg Green Fest 2009 este următorul:

Vineri 4 Septembrie, de la ora 16:00 (seara electro):
Sensor
Șuie Paparude
The Crystal Method
Chicane

Sâmbătă 5 Septembrie, (seara rock):
AB4
Zdob și Zdub
The Herbaliser
Guano Apes

Duminică 6 Septembrie (seara pop-rockului românesc):
Vița de Vie
Mandinga
Publika
Ștefan Bănică Jr. & Friends

Va exista și o zonă de Silent Disco, în serile de 4 și 5 Septembrie, primul DJ confirmat fiind Gojira.

tuborg-green-fest

Rămânem tot în București unde, pe data de 4 Septembrie 2009, Leonard Cohen revine cu un concert pe Stadionul Tineretului. Pretul biletelor este destul de piperat, respectiv 124 lei, 248 lei sau 399 lei, în funcție de zonă. Acest concert face parte din turneul World Tour 2009 și promovează albumul Live in London, lansat în luna martie a acestui an.

leonard cohen

În zona underground vom putea urmări tot vineri, 4 Septembrie, de la ora 19:00, trupele L.O.S.T., Deadeye Dick, Redox & Kistvaen, formații care vor concerta pentru public în clubul Suburbia din capitală. Biletele vor putea fi achiziționate la intrarea clubului, prețul unui bilet fiind de numai 10 lei. Două beri, adică.

Tot în capitală, pe data de 12 Septembrie 2009, de la ora 21:00, trupa Aabsynthum va concerta la Apasu Bar din zona Regie. Biletele le puteți găsi la intrare, la un preț modic: 10 lei.

Pe 15 Septembrie 2009, ora 21:00, trupa Farfarello va cânta în The Silver Church din București. Trupa Farfarello a fost fondată în 1982 de către Mani Neumann, fostul violinist al formației Phoenix, alături de Ulli Brand. Prețul unui bilet de intrare costă 30 de lei, tichetele găsindu-se la intrarea în club.

Tot pe 15 septembrie 2009 dar într-un alt club din București, respectiv Club Control vor  concerta cei de la Skinny Patrini, o trupă poloneză ce abordează un new wave/alternative/electro.

Vineri, 18 Septembrie 2009, clujenii de la  Luna Amară vor concerta în Fire Club din București iar pe 20 Septembrie 2009, în Green Hours, timișorenii Nu&Apa Neagră vor da o reprezentație publicului bucureștean. Formația Nu&Apa Neagră a apărut în 2001, fiind un proiect pornit de către Sasha-Liviu Stoianovici și Alexandru Hegyesi. Proiectul este bazat mai ales pe improvizație și adună interesant următoarele instrumente: baglama-saz, cobza, fluiere, precum și sintetizatoare.

Duminică, pe 20 Septembrie, începând cu ora 20:00, trupa Evergrey va concerta la București în The Silver Church (urmând ca pe 24 Septembrie să fie prezenți și în Cluj-Napoca, la Irish Music Pub). În deschiderea concertului de la București vor cânta cei de la Thunderstorm iar la Cluj-Napoca va concerta trupa Chaos Wave.

Miercuri, 30 Septembrie 2009, la Sala Palatului din capitală debutează festivalul Folk Maraton, în acest an fiind, deci, prima ediție. Printre participanți sunt deja confirmate nume sonore ale genului:  Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieș, Mircea Baniciu, Marius Batu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Maria Ghiorghiu, Vasile Șeicaru, Emeric Set, Tatiana Stepa, Pavel Stratan, Mircea Vintilă sau Țapinarii. Gazda acestui spectacolul va fi actorul Dorel Vișan. Biletele costă între 60 și 120 de lei, în funcție de categorie.

folkmaraton

Părăsim capitala și ne îndreptăm către centrul țării unde, la Brașov, se va desfășura a XVII-a ediție a Festivalului International de Muzică Cerbul de Aur 2009, între 2-7 Septembrie 2009. Cerbul de Aur, spun organizatorii, este al doilea festival ca importanță și mărime din Europa, după Eurovision. Reprezentanții României la Cerbul de Aur 2009 sunt: Jasmine, Nadine,The Marker.

Invitați să concerteze, din afara țării, sunt: Hot Chocolate, Steve Vai şi Tiziano Ferro. Pe aceeași scenă vor mai susţine recitaluri și trupe şi artişti români, respectiv: Sistem, Direcţia 5, Vama, Holograf şi Loredana.

brasov

Tot în zona Brașovului, în perioada 4-5 Septembrie, mai exact în  Poiana Brasov la baza pârtiei Bradu, se va desfășura festivalul Rock Out Loud.

Programul festivalului îl găsiți mai jos:

Vineri, 4 Septembrie:
Byron
Fusion Core
Melting Carousel
Lotul Național de Hardcore

Sâmbătă, 5 Septembrie:
Vița De Vie
Deliver The God
(fostul NERV)
Antourage
Celest

Intrarea este liberă, publicul urmând să aleagă, astfel, între acest eveniment, cel din Vama Veche sau cel din Parcul Izvor din București, toate fiind în același timp. Bună treabă.

rock out loud

Ne ducem un pic și la Cluj, unde, pe 8 Septembrie 2009, trupa Pro-Pain va concerta în clubul Irish& Music Pub, având în deschidere formația Guerillas. Acest concert face parte din turneului european de promovare a albumului No End In Sight. Tichetul de intrare costă 50 de lei.

propain

Spor la alegeri!

Lasă un răspuns