Ba în puii mei, bă!

Anunțată cu mare fast, emisiunea lui Bendeac de la Antena1 a ieșit ieri pe sticlă, ținând, probabil, cu sufletul la gură gospodinele amatoare de Felix TV sau admiratorii fideli ai actorului. M-am uitat și eu, deși nu fac parte din nicio categorie de mai înainte.

Așa cum omul anunțase, a păstrat personajele cărora le-a dat suflare și la Mondenii, în consecință am putut revedea o(un) Naomi, un Vanghelie, un Băsescu, un Solcanu, Vadim, Bănică, Giovani Becali, Fernando, chiar și pe Chilian. Alături de aceștia, însă, au apărut diverși interlocutori sau personaje complementare scenelor, în spatele cărora s-au aflat, printre alții, Horia Brenciu, Monica Anghel sau Daniel Buzdugan. A-propos de Buzdugan…Nu i-am înțeles niciodată umorul „fin”, nici atunci când „împrumută” poantele altora Cât despre felul cum își interpretează rolurile, din punctul meu de vedere nu a reușit să-mi schițeze nici măcar o umbră de zâmbet.

În ansamblu, În puii mei are, așa cum spuneam, aceleași personaje de la Mondenii dar având acum glume răsuflate și forțate, uneori spre vulgar, în timp ce componenta politică a poantelor mi s-a părut mult mai accentuată și îndreptată către un singur individ, evident…Ghiciți voi care. În afară de Bendeac, care se poate baza pe o bună interpretare a caracterelor, dându-le o pală de umor, restul celor prezenți în scenete nu au dovedit construcția unui show umoristic. Iar Buzdugan, prezent în fiecare scenetă (nu înțeleg, chiar nu înțeleg…) mai mult enerva decât să destindă.

Una peste alta, se pare că nici emisiunile cu miros de pamflet, satiră sau orice altă formă de umor nu se mai ridică la un nivel calitativ care să stârnească, într-adevăr, râsete sănătoase. E drept și că, făcute pe bandă rulantă, acestea își pierd din esență. Dar până la a cădea în derizoriu cred că este, totuși, o cale lungă. Sau se pare că nu…

Comments

  1. mielu

    Ratatii astia cum ar fi buzdugan sau divertisii n-ar mai trebui sa apara nicaieri(tv, radio, presa). They suck for real si imi lezeaza intelectul pentru ca ei nu fac deloc un „umor fin” ci de-a dreptul grobian.

Lasă un răspuns