Mâinile sus sau aripile jos!

Am aflat zilele trecute, cu o oarecare stupoare, că poliţiştii germani au fost nevoiţi să aresteze o cioară, după ce aceasta a agresat sistematic, timp de mai multe zile, o femeie. Cioara nu era nicidecum un afro-american cu zece lanţuri la gât, certat cu legea şi pus pe scandal. Cioara era chiar acea pasăre cu pene negre prezentată mai pe larg în manualul de zoologie.

Din doua, una. Ori tabloidele nu mai ştiu cum să dea curs oricărei ciudăţenii pentru a-şi mări reitingu’, ori poliţiştii nemţi au depăşit până şi bariera dintre specii atunci când este vorba de rigurozitatea cu care aplică legea.

Adică, să ne închipuim cam cum ar decurge arestarea unei ciori. După mai multe reclamaţii primite la adresa înaripatei, un echipaj de poliţie se deplasează la locul cu pricina şi îi explică ciorii, sau cum ar spune latinii, doamnei Corvus Frugilegus, într-o păsărească nemţească de lemn, că s-au făcut mai multe sesizări la adresa sa şi că este rugată să îi însoţească la secţia de poliţie pentru o serie de declaraţii. Cioara să se împotrivească în primă instanţă şi să croncănească în gura mare că este abuzată şi să-i acuze pe oamenii legii de rasism. Oamenii legii să o ameninţe cu armele din dotare cerându-i să-şi lase aripile în jos şi să îi comunice că dacă nu o să colaboreze, atunci îşi va petrece următorii o sută de ani din viaţă într-o celulă, doar ea şi o sperietoare de ciori. Cioara să cedeze, poliţiştii să-i pună cătuşele proiectate special pentru păsări recalcitrante şi apoi să o bage în maşină în timp ce îi sunt citite drepturile. Ajunsă pe secţie, să fie închisă într-o celulă alături de o vrăbiuţă ce a fost prinsă furând firimiturile de pâine pentru porumbei şi un maidanez versat ce a smotocit toate pisicile de pe stradă. Apoi să-şi petreacă toată noaptea înjurând de zori poliţiştii că nu-i sunt respectate drepturile, cerând cu insistenţă un telefon pentru a suna la Protecţia Animalelor.

Acuma, mai în glumă mai înserios, nu vi se pare că meseria de poliţist devine din ce în ce mai dificilă!?…

Comments

  1. mielu

    Acum si politistii nemti au avut si ei dreptate, in sensul ca, nu puteau sa sechestreze cioara fiindca astfel s-ar fi trezit cu proteste din partea asociatiilor de protectie a drepturilor animalelor si atunci au optat pentru procedura standard perfect corecta, dupa ei, de a retine pasarea si de a o proteja pe biata femeie agresata.

Lasă un răspuns