Încotro?

Oamenii reacţionează diferit în faţa zidurilor ridicate de gânduri, fapte sau situaţii. Unii dintre noi ne vom opri brusc, acceptând resemnaţi fiecare cărămidă a peretelui iar alţii îşi vor toci buricele degetelor până vor reuşi să treacă de partea cealaltă. Cei care vor privi tâmp către capătul de drum din faţa lor nu vor şti niciodată să vorbească, să râdă, să înveţe. Ei vor fi cei care, temându-se pentru negrul celor lăsaţi dincolo, vor fi primii înconjuraţi de umbre, gheaţă, cioburi. Întocmai ca pe cărarea de unde au venit, vor agăţa doar ceea ce îi doare, vor gusta doar clipele murdare, ignorând fiecare rază de soare care îi aşteaptă necondiţionat. Sunt oameni care nu vor îmbrăca niciodată armura unui cavaler care să conducă victorios o luptă. Singurul aliat al lor va fi mândria de a putea privi zidul, de a-l accepta şi de a trăi resemnaţi că umilinţa nu i-a atins.

Cei care se vor strădui din răsputeri să arunce în aer bariera din calea lor sunt indivizii care învaţă să fie fericiţi. Sunt oamenii care vor câştiga bătălii, vor secătui şi ultima picătură de sânge din ei pentru a putea păşi pe Lună, vor arunca orgolii, secunde moarte sau bucăţi de suflet murdar. Vor preţui fiecare clipă care le va da forţa să escaladeze stâncă după stâncă, crezând cu tărie că dincolo de crestele umede şi reci străluceşte astrul suprem.

Există lucruri care fac diferenţa între zi şi noapte, între alb şi negru. Cei care vor lupta pentru lumină, vor trăi. Restul, vor fi sclavii zeului întunecat.

Comments

  1. c

    Presupunem ca nu suntem consecinta alegerilor noastre si ca drumul mediocru avut pana acum in viata nu ne caracterizeaza; preferam sa ne mangaiem fruntile cu vise irealizabile si sa plangem apoi, suspinand, tragismul destinului nostru. Este mai comod, nu-i asa?

  2. m

    Depinde pentru ce lupti….daca crezi intr-adevar ca dincolo te asteapta astrul suprem care-ti va lumina calea pentru totdeauna….merita. Dar daca stii ca te poate asteapta un astru care va apune? Ca nu-si va indrepta razele doar spre tine? Sau care a incetat sa te mai incalzeasca? Oare o singura lupta e suficienta pentru acel astru? Si ce e un astru? Pana si Luceafarul s-a uitat la o muritoare……

Lasă un răspuns