Emisiune după cum îţi taie capul. Capul colegului de trupă.

Bănuiesc că mai toată lumea este la curent cu regretabilul incident petrecut duminica trecută la televiziunea publică, în cadrul emisiunii lui Dănuţ S.R.L. Un incident stupid care cu puţin mai multă „îndemânare” din partea cascadorului ar fi putut duce la o execuţie în direct.

Personal nu-i cunosc pe cei doi protagonişti ai demonstraţiei ninja, dar dacă eram în locul lui Bittman aş fi fost mult mai precaut. Aş fi cumpărat tot ananasul de la standul de legume fructe din Carrefour şi i-aş fi pus pe băieţi să-şi etaleze mai întâi abilităţile de luptători cu sabia pe erbaceele în cauză aşezate în locul milieului de pe masa cu geam din sufragerie, aplicând principiul: ai dat un singur rateu, gata frate, s-a terminat cu distracţia, chemăm alţii, că la mine în emisiune nu merge cu autosave, şi-apoi, dacă totul ar fi decurs ca la carte, i-aş fi poftit să-şi facă numărul şi în direct.

Dar se pare că n-a fost aşa. Sau dacă cei doi ninja au reuşit să treacă înainte un test similar, probabil că în timpul emisiunii aveau mâinile puţin îngheţate ori le tremurau mâinile pentru că făcuseră înainte exces de cafea. Ori, cine ştie, s-o fi mers pe ideea că dacă nu se întâmplă nimic, rămâi cu inedita experienţă şi atât. Dacă te decapitează, vei intra în istoria televiziunii ca prima vedetă decapitată în direct. De fapt, dacă aveai ghinionul să fii al doilea sau al treilea la rând, nici măcar atâta lucru nu ţi s-ar fi cuvenit,  căci băieţii au dat înainte, lăsând pe toată lumea mască, şi după incident. Al patrulea ar fi fost sărit oricum din schemă pentru că era chiar Bittman şi ar fi rămas emisiunea fără moderator, mai ales că maestrul bucătar Antonio a mai păstrat câteva fructe de ananas şi pentru ediţiile următoare.

Vă daţi seama că momentul de maximă încărcătură n-a fost nicidecum cel premergător primei lovituri şi nici măcar scurta repriză de lovituri în care unul din maeştri şi-a greşit puţin ţinta. Suspansul a atins cote paroxistice imediat după, când s-a constatat că primul la rând a fost atins din greşeală şi nimeni nu-şi punea problema ca demonstraţia să se oprească. Nici nu vreau să mă gândesc ce era în sufletul celorlalţi doi colegi de trupă… De Bittman nici nu mai vorbesc. El a spus stop doar atunci când i-a venit rândul.

Băi nene, şi când îl vedeai p-ăla pletos ce mişcări agile şi ce răcnete de războinic scotea, iar pe celălalt, cel care părea mai experimentat, aşa, cu paltonul ăla de hailandăr şi cu ochelarii ăia fumurii la ochi ca să nu-l incomodeze lumina reflectoarelor, cum era el stăpân pe situaţie şi câtă siguranţă deborda…

Până una alta, bine că s-a terminat cu bine şi nimeni n-a fost rănit mai grav. Şi cu toate că CNA-ul se pare că s-a sesizat deja în acest caz, eu personal sunt foarte nerăbdător să-i văd pe aceiaşi maeştri emeriţi executând şi prima circumcizie efectuată cu sabia ninja, desigur, tot în direct.

Comments

 1. Bila, esti papagal si comentezi aiurea ca nu stii cum a fost!

  Eu lucrez cu ei doi care chiar sunt maestrii. Nu i-a taiat nici un cap. Nu stii cum a fost deci taci…

  Daca vrei explicatii mai multe cautama in privat!

  Multumesc

  • Bila Author

   Sunt chiar papagalul ăla nesuferit din reclama de la Romtelecom Dolce. Am câştigat casting-ul la mustaţă în faţa unei girafe cu nasul pe sus şi a unui câine care, sincer, vorbea prea mult.
   Şi comentez pe marginea a ce se vede destul de clar şi în imagini. Doar n-o fi fost şi ăsta un trucaj ordinar…
   Or fi maeştri, nu zic ba. Dar nu şi duminica. Duminica cu pricina, bineînţeles.
   O să te contactez pentru că sunt chiar curios să-mi explici cum s-a întâmplat de fapt. Presupun că e musai să-mi pun şi ananas la pălărie, nu? 🙂

 2. remus cristea

  Cu incidentul din ianuarie 2010 la emisiunea Danutz srl cu chitaristul Romeo Dediu,nu a fost numar de circ,a fost o demonstratie de arte martiale prezentate de doi cascadori pe care ii cunosc si nu sunt artisti de circ,sunt cascadori.
  Eu sunt artist de circ din familie,lucrez de la virsta de 5 ani si cunosc ce este arta circului,orice numar de circ se executa fara a periclita viata cuiva.
  Eu sunt acrobat pe sirma la inaltime,trapezist,jongler,saltator,dresor si de
  23 ani lucrez un numar de traditie a familiei mele,
  aruncatorul de cutite la tinta si in tot acest timp nu am avut nici un incident cu absolut nimeni si arunc la tinta cu cutite artizanale facute de mine care nu taie si nu sunt ascutite.
  Inainte de a pregati un numar de circ ,iti trebuie multe ore si ani de antrenament,asadar avem rugamintea ca acel incident de demonstratie de arte martiale,prezentat
  de asa zisii cascadori profesionisti,sa nu il mai
  numiti numar de circ pentu ca nu este,oricum acel
  incident nu trebuia sa se intimple,ei trebuia sa-si ia mai multe masuri de precautie,exemplu cascheta de pe capul chitaristului trebuia sa fie mai mare,pentru a nu-i pune viata in pericol chitaristului si celorlalti participanti.
  Rugamintea noastra a artistilor de circ este de nu a mai cataloga o demonstratie bizara ca find numar de circ.Pentru a demonstra ca esti artist de circ trebuie sa ai un atestat sau o carte de munca in care sa scrie artist circ.

Lasă un răspuns