Stufstock 2010: 16 – 22 august, rock românesc în Vama Veche

A opta ediţie a festivalului STUFSTOCK va începe la mijlocul lunii august, pe plaja din Vama Veche. În spiritul promovării artiştilor şi muzicii româneşti de valoare, organizatorii vor aduce şi anul acesta trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an.

După ce a adunat pe plaja din Vamă peste 15.000 de oameni, festivalul 1MaiMare, aflat la prima ediţie, predă ştafeta Stufstock-ului, în perioada 16-22 august. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, anul acesta evenimentul va deveni mult mai complex şi va susţine şi alte forme de exprimare artistică: teatrul, filmul, fotografia, literatura, totul sub umbrela eco.

Primele nume de pe afiş care au confirmat sunt Lună Amară şi Trooper, care anul trecut au avut concerte incendiare, la care publicul a cerut nenumărate bis-uri, şi Trupa Veche, pentru prima dată, în această formulă, pe scena Stufstock.

Anul acesta muzica Stufstock va fi prezentă în trei locaţii: scena Rock, situată pe plajă, în nordul Vămii, scena Fusion World Stage, care va reuni mai multe tipuri de muzică, de la jazz, blues, la electro şi va fi amplasată tot pe plajă, şi scena Newcomers, unde vor cânta trupele noi, alese în urma unei preselecţii, în Bucureşti.

“Vama trebuie să rămână liberă de orice constrângere, de orice natură ar fi ea”, spune Valentino Rudolf, producătorul festivalului. “Cred că pentru asta luptăm toţi cei care venim aici în fiecare an şi nu renunţăm, fie că spunem ce avem de spus prin muzică, fie prin alte căi. Stufstock există tocmai pentru că face să fie auzit spiritul Vămii.”

Trupele care vor să se înscrie pentru a cânta pe scena Newcomers trebuie, înainte de toate, să poată susţine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Ele îşi vor trimite demo-urile prin poştă, la CP 28, OP 79, Bucureşti, până la data de 2 iunie. La finalul jurizării, care va dura o săptămână, vor fi alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în luna iulie într-un club din Bucureşti, anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor avea şansa să se lanseze printr-un concert ce va avea loc pe scena Newcomers din Vama Veche. Cele mai bune trupe “newcomers” care cântă la Stufstock vor fi, de asemenea, premiate.

Lasă un răspuns