Boulevard Pub, ferit de bulevard

   Mânaţi de vremuri şi de vreme, în ultima perioadă am frecventat mai în detaliu centrul vechi al capitalei, în căutarea unui cuib nou, având în vedere faptul că cel vechi s-a dus pe apa Prutului. Şi cum perseverenţa dă roade în general, în cazul nostru a reprezentat excepţia. Cu alte cuvinte, încă mai căutăm…

IMG_0255

   …Dar nici nu putem ignora locurile care ne-au atras atenţia într-un mod plăcut. Respectiv Boulevard Pub, aflat pe strada Covaci, în centrul istoric al Bucureştiului. Un local micuţ, aflat pe o stradă liniştită, ferită de vacarmul zonei. Terasa micuţă, în genul celor franţuzeşti, cu şase mese, parcă, tronează în mijlocul unui peisaj mai degrabă trist, dat fiind faptul că imobilele de pe străduţă nu sunt renovate iar în vecinătate se mai află un singur băruleţ (vis-a-vis, chiar). Interiorul este decorat cu tente de interbelic, cu mobilier din lemn şi tablouri împrăştiate pe pereţi. Mesele sunt înalte toate. La mezanin se găseşte o zonă un pic mai izolată de restul barului însă îmi închipui că poate deveni înecăcioasă atunci când barul este plin, din cauza fumului.

IMG_0259

 

IMG_0256

   Servirea este în regulă, oamenii de acolo fiind foarte amabili. Preţurile sunt un pic sub media zonei iar meniul conţine diverse cocktail-uri, vinuri şi pentru cei mai rafinaţi, precum şi câteva minuturi pentru cei care nu pot bea pe stomacul gol. Există şansa ca stocul anumitor beri să se termine prematur (noi am păţit cu Timişoreana, de exemplu). Muzica este faină (cu ceva tente de rock) iar unul dintre barmani ne-a promis că putem veni şi noi cu câteva sugestii muzicale (am spus că o să-i ducem un CD). În Boulevard Pub nu găsiţi reţea wireless, dacă nu puteţi rezista fără acces la www. Toaleta se află la etaj (localizarea sa poate deveni un impediment dacă depăşiţi cotele de avarie ale echilibrului) şi este foarte curată.

IMG_0258

   Aşadar, Boulevard Pub merită să fie bifat în agenda de lucru. În timp, dacă se va anima un pic strada pe care se află iar clădirile din jur vor fi renovate cât de cât, poate deveni o destinaţie interesantă după orele de serviciu.

IMG_0260

Comments

  1. bambam

    este un local deosebit, o atmosfera linistita si un loc unde te poti relaxa dupa job, acolo am baut cel mai bine preparat martini bianco si mojito:), tablourile te introduc in atmosfera vechiului centru istoric, iar servirea este ireprosabila. trebuie sa amintesc si de pictura originala de pe unul din peretii pub-ului, foarte originala, dar destul cu detaliile, merita sa-l vedeti…

  2. Anonimu

    intr-adevar este un local cochet si diferit. in ceea ce priveste stocul epuizat s-a intamplat si la vinuri nu numai la bere :), deci clar trebuie sa mai lucreze la partea de aprovizionare, insa ne-au oferit cocktail „Din partea casei” care a fost ceva special ( nu am inteles prea bine ingredientele insa a fost bun si chiar recomand in cazul in care ajungeti sa le cereti un cocktail „din partea casei”! ).

Pingbacks

  1. Boulevard Pub, un bar de nota 7 | Vizy Blog

Lasă un răspuns