În puii lu' Băsescu

Aţi încercat vreodată să scoateţi un zgomot scurt şi răstit în proximitatea unui grup de puişori proaspăt ieşiţi din ou să vedeţi ce se întâmplă? Să-i vedeţi cum îşi înclină în lateral căpşorul lor fragil şi tac mâlc pentru câteva secunde pentru a-şi relua imediat piuitul şi ciuguleala prin lada înghesuită, presărată cu mălai amestecat cu găinaţ?

Eh, dacă n-aţi încercat acest mic experiment şi nici nu v-aţi uitat zilele astea la televiziunile mogulilor, vă propun spre vizionare un filmuleţ din perioada în care domnul primar al capitalei, Traian Băsescu, îşi scotea şuviţa pe străzile Bucureştiului pentru a rezolva în modu-i caracteristic problemele cetăţenilor. Desigur, protagoniştii sunt alţii dar efectul e relativ acelaşi. Acelaşi a rămas şi primarul de atunci, preşedintele de acum.

Îl invităm pe domnul preşedinte să încerce din nou acest artificiu şi acum, eventual la un miting al sindicaliştilor.

Comments

  1. Unul serios

    Tara arde si matale iti arde de pieptanat. Si de facut omleta.

    Explica-mi si mie, de ce a meritat minutul pe care l-am acordat „stirii” tale? Care-i spilul? Un om vrea sa vorbeasca si unii urla in jurul lui si el le zice sa dea sonorul mai incet.
    So what?

    Ba asta chiar demonstreaza ca n-are nici un rost sa iesi in strada sa porti discutii, cum ceri tu.
    Astea se fac fara sange infierbantat, in cadru oficial. Si intre oameni responsabili, nu cu toti disperatii care si-au facut credite mai mult decat puteau duce, care tot cer si nu produc, care au deja mai mult decat cei care produc si nu au bunul simt sa inteleaga situatia.

    • Bilă Author

      Păi, a spus cineva că merită să acorzi vreun minut „răutăcismelor” de genul ăsta? Lucrurile serioase se pun pe tapet laB1 TV, nu pe Revista Cioburi.
      Şi da, putem spune că s-a ajuns în situaţia actuală şi din cauza iresponsabilităţii unora.
      Păi bă, numai când mă gândesc la iresponsabilul de Ponta care a părăsit sala cu tot cu partid în plin vot al legii pensiilor, de a fost nevoită săraca doamnă Roberta Anastase să valideze legea în lipsă de cvorum, mă apucă toţi dracii! Păi cu oameni d-ăştia iresponsabili să faci reformă?

      • Unul serios

        a, deci tu erai pe post de antena 3 cand ziceai sa iasa basescu la miting. doar instigai la violenta, nu erai serios. am inteles.
        tu scriai pentru comentatorii neseriosi, ca cel de aici, de dupa mine.
        cred ca poti fi mandru ce auditoriu asculta propunerile tale neserioase.
        eu nu mai calc pe aici.

      • Razvan G.

        Domnule Serios, va rog cu ardoare sa nu parasiti lupta.
        Impreuna putem convinge cat mai multa lume ca ceea ce se spune la adresa stimatei doamne Roberta Anastase nu reprezinta decat niste acuzatii nefondate menite a distrage atentia si resursele pretioase de la lucrurile importante de facut.
        Semnat: eu nu sunt Razvan G., sunt doar un fan al lui.

      • Bilă Author

        Dar cine a instigat la violenţă aici? Dacă susţii ieşirea în stradă a unor oameni care-şi cer nişte drepturi, asta înseamnă că instigi la violentă? Pentru ce au luptat şi au murit oamenii ăia la revoluţie, măi luptătorilor împotriva comunismului care sunteţi? Nu şi pentru a avea noi astăzi dreptul la liberă exprimare?
        Ce vă mai place să răstălmăciţi cuvintele, mânca-v-ar Bilă de băsescieni pătimaşi.

      • Unul serios

        bila, cred ca esti un tip f inspirat. mi te inchipui cu cap de bila.
        nu tu ai zis: „sa vina basescu in fata protestatarilor” ?
        vorbesti de rastalmacire.
        am zis eu ceva sa nu iasa oamenii in strada? am zis doar ca ce folos sa vina base acolo. discutiile trebuie sa se tina in alta parte. si cu reprezentanti ai celor din strada, unii dispusi la dialog, nu cu unii care n-o scot din „am credit, dati-mi”.
        si cum am zis asta, tu ai zis ceva de roberta anastase. hodoronc tronc. ai vazut tu la antena 3 ca daca schimbi subiectul, iesi cu bine din orice discutie.
        iti doresc cat mai putini simpatizanti a ce scrii, ca tare mai esti „bila”.

      • Bilă Author

        “mi te inchipui cu cap de bila” – da, ce pot să spun. Ai o imaginaţie pe o rază bine definită, aş spune chiar o imaginaţie etanşă.
        “daca schimbi subiectul, iesi cu bine din orice discutie” – e bună asta, chiar foarte bună. Asta e tactica pe care o folosesc toţi cei din opoziţie şi nicidecum cei de partea puterii. Aici m-ai prins, recunosc.

        Da’ totuşi, ce părere ai despre “ceva”-ul ăla insignifiant al meu ce o viza, într-un mod răstălmăcit şi diversionist – disigur, pe Roberta Anastase?

    • Unul serios

      parerea mea este in continuare ca tu ai scris un articol despre basescu, eu am facut un comentariu la care mi-ai reprosat, si insisti pe asta, ca nu ti-am raspuns apropo de anastase.

      • Bilă Author

        Foarte bine, foarte bine! Asta e eschiva a la Radu Moraru.
        Ce era să zici vizavi de subiectul ăsta? Că „unşii” de la PD-L au ajuns să fure cum ar fi furat PSD-u’?

Lasă un răspuns