Cu MIG-ul la Patriarhu'

În România, ţara care îşi merită de o mie de ori mai mult conducătorii decât denumirea de „ţară”, se întâmplă, ca de obicei, lucruri trăsnite. Şi asta nu din cauza copiilor sau beţivilor, ci pentru că „aşa vrea Domnul..”.

Ultima întâmplare care a făcut pentru a nu ştiu câta oară să-mi tresară inima în piept pentru că sunt român, a fost aceea că Ministerul Apărării Naţionale a scos din uz câteva MIG-uri din generaţia old-school şi le-a trecut în patrimoniul altor instituţii (în scop comemorativ), printre care şi Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului. Preafericiţii de moldoveni au primit ofrandă două avioane MIG 21, evident dezafectate şi fără echipamente militare ca bonus.

Preafericiţii vor fi de acum înainte şi mai fericiţi, gândindu-se că vor avea de acum înainte în ogradă un mijloc de ridicare către cer mult mai rapid şi mai performant (atenţie, şi de fabricaţie rusească!). În plus de asta, deplasările în teritoriu se vor face în timp record, ceea ce va duce la creşterea substanţială a numărului slujbelor de sfinţire. Sau, poate, în lipsa banilor pentru finalizarea catedralei din Roman, în locul crucii va fi plantat un frumos MIG 21, vopsit în auriu.

Rămâne de văzut dacă, pentru a mulţumi acestei donaţii, piloţii de vânătoare vor avea în carlingă, lipite de geam, cruciuliţe şi iconiţe sfinţite gratis de preafericiţi.

Comments

Lasă un răspuns