East Roots, prima trupa românească de reggae, susţine joi un concert premergător primului EP

“From the east to the west, from the north to the south, we come with positivity take ovah your sound.”  (East Roots)

East Roots cântă reggae autentic şi va lansa primăvara aceasta primul său EP. Trupa va susţine joi seara un concert în care va cânta piese de pe acest material discografic. Cu un sound nou pentru România, un mix de drum&bass, reggae, ska şi dancehall cu pasaje de sitar (instrument tradiţional oriental) sau nai, East Roots îmbină genuri care au mai fost abordate separat, dar niciodată într-o singură piesă. Concertul va avea loc joi, 3 februarie, de la 9 seara, în clubul Tra la la din strada Lipscani 43 (în gang) din Bucureşti.

 “La noi, o singură piesă poate să conţină o parte reggae mai chill, un ska nervos şi un dancehall care rupe timpanul”, spun cei patru East Roots despre muzica lor. “Bineînţeles că mai avem şi ritmuri drum and bass care sunt omniprezente. În mare, primul nostrum EP va fi un amestec eclectic compus din multe genuri muzicale şi care vrea să atingă un public cât mai larg. Mesajul nostru se vrea ascultat de toata lumea.”

Trupa East Roots, din Bucureşti, a fost înfiinţată în 2009 şi a apărut pe scena muzicală romanească recent, cu un sound nou care îmbină drum&bass, reggae, ska şi dancehall cu pasaje de sitar (instrument tradiţional oriental) sau nai. Cu experienţă în genuri muzicale foarte diferite, care variază de la jazz şi muzică clasică la dub şi rock, membrii trupei au reuşit sa creeze conceptul East Roots. Trupa a primit premiul al doilea la concursul Stufstock Newcomers 2010 şi este foarte des invitată să cânte la petreceri. East Roots înseamnă Bogdan Filipeanu (Mistah B) – voce, Mihai Para – baterie, Laur Iftene – bas şi sitar, Mihai Stănescu – clape, Cristian Scurtu – chitară şi Adelin Dragu – percuţie şi nai, fiecare aducând o abordare diferită ca stil muzical. Mesajul pe care cei patru artişti îl transmit este unul pozitiv şi pacifist, cu energie şi un sound exploziv, care face ca de fiecare dată la concertele lor atmosfera să fie extraordinară şi să vrei să îi vezi din nou cât mai curând.

Lasă un răspuns