Japonezii au găsit ţiganii înecaţi la mal

La mai bine de o lună de la cutremurul devastator, urmat de un tsunami puternic, autorităţile japoneze au găsit un grup de ţigani înecaţi la mal. Aceştia se aflau sub nişte saci de cartofi (deja încolţiţi), sacoşe de rafie cu butelii de plastic şi câteva rămăşiţe de ceea ce părea a fi o căruţă. De asemenea, ceva mai încolo pluteau şi doi cai care în timpul vieţii au fost frumoşi.

O echipă de arheologi japonezi a recuperat ce a mai rămas din căruţă, aceştia fiind convinşi că în urma cutremurului şi a tsunami-ului din pământ au ieşit rămăşiţe ale unui mijloc de transport preistoric.

Nimeni, însă, nu-şi explică ce căutau acolo ţiganii. Circulă zvonuri cum că aceştia ar fi fost trimişi de autorităţile din România într-o misiune de ajutorare a personalului centralei de la Fukushima, aşa cum a scris şi o parte a presei autohtone dar ambasadorul român din Japonia neagă acest lucru (sursa: Ugerpres). Pe de altă parte, buteliile de plastic aveau etichete în limba română, ceea ce dă de bănuit că ţiganii erau în tranzit prin zonă când i-a prins cutremurul.

În cele din rumă, misterul a fost elucidat. Un înalt oficios al minorităţii rrome din România a recunoscut persoanele găsite înecate la mal. „Era nişte nepoţi d-ai mei, plecaţi la nişte nepoţi d-ai lor acasă, în India. Da’ n-a mai ajuns săracii, s-a înecat ca ţiganu’ la mal, cum se spune la noi.”, a declarat acesta.

Lasă un răspuns