Cascada Urlătoarea va fi închisă pentru tulburarea liniştii publice

Primăria oraşului Buşteni a anunţat pe site-ul oficial că intenţionează să închidă pe termen nedeterminat Cascada Urlătoare. Autorităţile vor recurge la o asemenea măsură după nenumăratele sesizări ale localnicilor, dar şi ale turiştilor aflaţi la odihnă în staţiune, care s-au plâns în repetate rânduri de zgomotul continuu produs de aceasta, informează UgerPres.

„Nu mai putem să dormim noaptea. E frumoasă, e element de atracţie pentru turişti, e una din mândriile noastre locale, da’ toate are o limită, dom’le. Zi şi noapte ea urlă. Vine oamenii la odihnă la munte şi nu poa’ să închidă un ochi toată noaptea din cauza la zgomot. N-am avut probleme cu joagărele, n-am avut probleme cu abrihturile, n-am avut probleme nici cu petrecerile tineretului aşa cum avem cu nenorocita asta de cascadă. În ultimii ani parcă a înnebunit. Să se facă ceva cu ea că într-o bună zi mă scoate din minţi şi eu mă duc şi cu mâna mea îi dau foc”, s-a plâns brigadierul silvic Viorel Ursu, unul din reclamanţi.

Deşi aversiunea faţă de cascadă a căpătat proporţii în rândul localnicilor, nu toată lumea se arată afectată de situaţie: “Personal nu mă deranjează absolut deloc. Sunt un tip însurat” a declarat un alt cetăţean ce locuieşte în proximitatea cascadei ce a dorit să-şi păstreze anonimatul din motive lesne de înţeles.

Pentru a rezolva această criză locală, autorităţile din Buşteni au în plan strămutarea cascadei cu câţiva kilometri în amonte, însă conform unor surse din interiorul primăriei o asemenea vastă operaţiune nu poate fi demarată decât cel mai devreme în primăvară, când vremea va fi mai prielnică.

Comments

  1. HUZUM mihaela

    va rog mult nu inchideti cascada ,este ceva uluitor de frumos,nu se poate asa ceva,sa va luati dupa un brigader silvic.
    este o atractie fenomenala pt turisti ,eu am fost de 20 ori si inca ma mai duc de cate ori ajung la busteni.va multumesc pt intelegere.

Lasă un răspuns