Sâmbătă seara, sute de jandarmi au ocupat spontan Piaţa Universităţii din Capitală

Mai multe sute de jandarmi au intervenit în forţă sâmbătă seara, după ce un grup restrâns de protestatari recalcitranţi au blocat Piaţa Universităţii din Capitală şi au strigat lozinci împotriva Puterii. După primele analize video ale Jandarmeriei se pare că mare parte a celor care protestau erau huligani din galeriile echipelor de fotbal bucureştene, drogaţi şi aurolaci.

„Sunt vremuri grele. Suntem cu toţii conştienţi că există nemulţumiri în rândul populaţiei. Nu se poate ca echipa preferată să fie mereu pe primul loc, etnobotanicele să fie lăsate nesupravegheate, locuinţele amenajate din carton să nu fie demolate dacă nu au autorizaţie. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ieşim în stradă şi să ne manifestăm violent”, a declarat pentru HotMuse purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Principalul motiv al intervenţiei forţelor de ordine a fost decongestionarea zonei în vederea reluării traficului prin centrul Capitalei, pentru a permite accesul şoferilor posesori de maşini puternice care obişnuiesc să-şi tureze bolizii pe Bulevardul Magheru, mai ales la sfârşitul săptămânii. „Nu e posibil aşa ceva. M-am dus eu la club fără maşină din cauza la nişte nespălaţi şi fără dinţi în gură, care n-are după ce bea apă? N-are douăzeci de milioane să să ducă la dentist şi vine ei să protesteze să-mi ocupe el şoseaua? Să să ducă la muncă, nu la întins mâna!” a declarat un tânăr revoltat care obişnuieşte să se relaxeze sâmbăta seara în club, probabil după o săptămână epuizantă de muncă.

Există şi cetăţeni care, deşi sunt nemulţumiţi de actuala Putere, au preferat să nu iasă în stradă ci să stea acasă şi să se uite la televizor pentru că se vede mai bine. „Şi eu sunt revoltat de măsurile guvernului Boc. Dar nu m-am dus la manifestaţie pentru că se anunţau temperaturi destul de scăzute. Şi în plus, ce să caut eu acolo când nu cunoşteam aproape pe nimeni? Nici nu aveam cu ce să mă îmbrac… Aşa ca am preferat să rămân acasă şi să mă uit la televizor. E adevărat că nu e aceeaşi atmosferă dar cel puţin ştiu că se vede mult mai bine”, a declarat telefonic pentru aceeaşi sursă citată mai sus un opozant convins al regimului Băsescu.

În replică, zecile de milioane de susţinători ai Puterii din toată ţara au anunţat o mişcare de protest, pe care nu o vor susţine în stradă, ci pe internet, tocmai pentru a nu se ajunge la astfel de situaţii neplăcute şi pentru a nu-i umili prin prezenţa masivă pe contestatarii regimului actual.

Lasă un răspuns