Un jandarm vrea să dea în judecată un protestatar pentru că şi-a tăiat pumnul în ochelarii acestuia

Cea de-a şaptea zi de proteste din Capitală a făcut o nouă victimă în rândul jandarmilor după ce unul din oamenii legii s-a tăiat la mână în timpul unei lovituri aplicate în faţă unui protestatar suspect care purta ochelari. După acest teribil accident, jandarmul este hotărât să-l dea în judecată pe agresorul în cauză şi să-i ceară daune pentru vătămare corporală.

„Alergam după un grup de protestatari care stătea liniştit pe trotuar când, deodată, m-am trezit în mâini cu un tânăr bărbos cu ochelari care avea o privire suspect de inteligentă. După ce l-am preluat alături de trei dintre colegii mei, i-am aplicat conform procedurii una la coaste şi am dat să ne îndreptăm, alături de huligan, spre dubă. Când am vrut să-l ajut indicându-i direcţia prin aplicarea unui pumn după ceafă, nenorocitul s-a întors cu faţa şi m-a prins cu ochelarii drept pe latul pumnului. M-a terminat! Trei luni de zile, cel puţin, o să stau pe bară. O să ratez toată distracţia din Piaţă. Mai era şi mâna cu care tocmai ce învăţasem să scriu. Îl dau în judecată şi îi cer la despăgubiri să mă ţină minte toată viaţa”, a declarat pentru HotMuse jandarmul rănit, Cristian Ceafălată.

În apărarea sa a sărit şi unul din superiorii săi direcţi. „E unul din oamenii noştri de bază. E trecut prin foc şi sabie. E foarte bine că vrea să-l dea în judecată. Lumea trebuie să înţeleagă că şi jandarmii sunt oameni şi că şi ei pot să se plângă. A avut şi ghinion. A ieşit întreg din toate confruntările directe cu galeriile dar şi-a găsit naşul în Piaţa Universităţii. Trebuie să fie mai atent pe viitor. Putea prea bine să-i aplice una la coaste şi să-şi înfigă pumnul în peniţa vreunui stilou rătăcit în buzunarul de la piept al huliganului. Se nenorocea complet. Nu mai putea să scrie toată viaţa. Cu genul ăsta de protestatari nu te joci.”

Momentan agresorul se află în arestul Poliţiei unde este cercetat pentru ultraj, vătămare corporală, opunere de rezistenţă la arestare şi posesie de arme cu rame albe. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să stea ani buni după gratii.

Lasă un răspuns