Decizia CNATDCU în cazul Ponta, contestată pentru că în comisia de evaluare nu a fost niciun teolog

La nici o zi după ce CNATDCU a decis că Victor Ponta a plagiat, jurnaliștii germani de la  Liebe Sünde contestă veridicitatea deciziei pe motiv că din comisie nu a făcut parte niciun teolog. „Este absurd ca o comisie formată din fizicieni, matematicieni, chimiști, biologi, agronomi, filozofi și sociologi să ia o decizie de plagiat în cazul unei lucrări de doctorat în Drept Internațional fără a avea în componență măcar un teolog. Numai în România se putea întâmpla așa ceva”, conchid ironic jurnaliștii germani.

Membrii consiliului contestă dur afirmațiile cotidianului german: “Să nu ne spună nouă nemții cum trebuie făcut în cazuri de genul ăsta. Sunt profesor la Poli de două zeci de ani și știu prea bine cum să-mi dau seama dacă o lucrare e copiată sau nu. Știu domnii de la Liebe Sünde câte servite mi-au trecut mie prin mână în toți acești ani? Mă îndoiesc de acest lucru. Mie mi-e suficient să privesc în ochi un student și să-mi dau seama dacă a copiat sau nu, darămite când am în față atâtea  pagini copiate cu nesimțire din nu știu ce curs”, a declarat pentru HotMuse unul din membrii consiliului.

Cei mai mulți dintre juriștii și experții în Drept Internațional contactați în această problemă au refuzat să comenteze verdictul CNATDCU, rezumându-se la a declara că sunt oameni care au frică de Dumnezeu.

 

Lasă un răspuns