O programatoare a intrat în buclă infinită în timp ce se pieptăna în faţa oglinzii

programatoareAngajaţii unei companii IT din Pipera au asistat la un episod extrem de tensionat produs la locul de muncă, după ce colega lor, plecată din faţa calculatorului de ore bune, a fost găsită în faţa oglinzii din baie, aproape epuizată, rulând în buclă înfinită acelaşi smoc de păr.

După spusele managerului general, a fost nevoie de intervenţia a două echipe de testare şi de suportul mai multor programatori experimentaţi pentru a opri execuţia nefericitei colege din rutina „pieptănatului frenetic”, aşa cum s-au grăbit s-o denumească specialiştii.

„Am încercat toate comenzile uzuale posibile, însă fără niciun rezultat. Ea era concentrată pe-acelaşi fir de execuţie, apelând la aceeaşi mişcare de pieptănare recursivă a unei suviţe laterale. Ne-am gândit şi la varianta deconectării, dar numai ideea unei intervenţii brutale a unei foarfeci în păr a stârnit lacrimi în rândul colegelor prezente. Chiar şi sesiunea de stress testing a celui mai misogin coleg de la testare a fost un eşec. Noroc cu un coleg mai experimentat care a avut inspiraţia să încerce o banală comandă de DOS, aplicându-i o palmă peste fund, că altfel nu ştiu cum am fi putut să o oprim. Vedeţi dumneavoastră, aşa se întâmplă de multe ori şi în programare:  problemele complicate au soluţii extrem de simple”, a explicat unul dintre şefii de proiect implicaţi în soluţionarea incidentului.

După primele cercetări, se pare că programatoarea s-a apucat să rescrie traiectoria coafurii cu doar câteva ore înainte de începerea teambuilding-ului, în condiţiile în care aceasta trecuse cu succes toate testele de acceptanţă ale colegelor.

„Stau pe forumurile de specialitate de mai bine de 15 ani şi nu ştiu dacă s-a pomenit aşa ceva de la prima linie de cod încoace. Am mai întâlnit o situaţie oarecum similară, pe când lucram într-o altă firmă, cu un coleg care era atât de crăcănat încât nu a reuşit să compileze trei linii de cod toată ziua, pe motiv că stătea picior peste picior iar compilatorul îi semnala eroare că nu a închis paranteza. Dar ce s-a întâmplat astăzi cu colega noastră a fost mult mai grav. Nici nu vreau să mă gândesc la ce-am fi făcut dacă ar fi ajuns la overflow”, a declarat, vizibil îngrijorat, unul dintre colegii programatori ai victimei.

Lasă un răspuns