Pentru a rezolva problema traficului pe DN1, autoritățile au în plan să strămute localitatea Comarnic

comarnicTraficul de coșmar de pe DN1 e pe cale de a deveni istorie. Coincidență sau nu, la scurt timp după ce a preluat interimatul la Ministerul Transporturilor, Victor Ponta a dat asigurări că până la sfârșitul mandatului său va soluționa problema traficului pe DN1. Premierul a făcut public faptul că în cel mai scurt timp, autoritățile vor demara cea mai simplă și la-ndemână soluție și anume strămutarea localităților care sugrumă circulația, prima pe listă fiind Comarnicul.

“Am auzit tot felul de soluții fantasmagorice de a  rezolva problema traficului în localitatea Comarnic. Care mai de care vroiau să facă o autostradă, să devieze șoseaua prin afara orașului sau să amplaseze mai multe pasarele în loc de treceri de pietoni. E aberant! De ce să nu lăsăm noi șoseaua acolo unde e ea, că și așa banii de la buget sunt limitați, și să mutăm localitatea cu totul? Dacă n-ar mai avea cine să treacă strada, n-ar mai avea nici cine să încurce traficul”, a declarat Victor Ponta pentru Furnalul Național.

Tot premierul a mai precizat că pentru a reduce numărul de traversări pe trecerile de pietoni din localitatea cu pricina,  s-a gândit în primă instanță la împărțirea în două a orașului, de-a lungul șoselei, dar că a renunțat la această idee pentru că nu a vrut ca cetățenii comărniceni să trăiască drama berlinezilor dinainte de ’89.

În Comarnic, părerile legate de această măsură sunt împărțite. Dacă o parte semnificativă a populației se împotrivește strămutării localității de baștină, majoritatea localnicilor îmbrățișează această măsură, însă nu au căzut încă de acord dacă noua localitate Comarnic să fie alipită de Câmpina sau să devină un cartier al orașului Sinaia.

Comments

Lasă un răspuns