Aţi văzut cumva o Zdreanţa,

Fără om, fără prestanţă?

Sfera vieţii mondene a devenit locul unde se învârt tot felul de personaje şterse stropite în exces cu şampanie scumpă, asemenea unor zdrenţe în cuva maşinii de spălat clasa A.

Ultimele zile, dacă nu chiar săptămâni, ne-au relevat ascensiunea în mare forţa a Magdei a lu’ Tolea. Tânăra de 24 de ani, pe numele ei din buletin Magda Ciumac, a devenit celebră în urma apariţiilor sale repetate la Televiziunea Zero, acuzându-şi fostul soţ (Tolea) de uciderea celei mai cunoscute necunoscute din România, Elodia. Dacă celebritatea se cimentează în urma unor apariţii tv succesive, atunci mă aştept ca noi personaje să apară în program. Putem avea pensionarul care pretinde că a inventat bătrâneţea – cu apariţii televizate la fiecare sfârşit de săptămână – sau femeia care sustine că s-a născut pe ea însăşi de mai multe ori – în fiecare luni, de două ori pe săptămână. Ce înseamnă puterea perseverenţei într-un mediu cu aderenţă la prostie…

Aşadar, după maratonul de la OTV, în care doamna devenise deja o extensie, sau mai degrabă un apendice, în elucidarea cazului Elodia, păsărica, respectiv aceeaşi doamnă, dar mai plină de aspiraţii, a început să zboare nestingherită din titlu în titlu, număr după număr, printre paginile Libertaţii.

Aşa am aflat că vrea să-şi găsească un nou iubit. Cum altfel dacă nu lansând un concurs de peţire prin intermediul omniprezentului ziar Libertatea!? Iniţiativa tabloidului – în rolul împăratului din basme cu fată de măritat – şi a focoasei dive de tuş – în rolul fetei mici rămasă fată mare – a scos deja în rândul întâi câţiva din posibilii pretendenţi la stătutul de prinţ. E firesc să porneşti astfel de demersuri când vezi o asemenea splendoare de femeie. Şi uite aşa, zugravi dornici de o spoială straşnică, macaragii la înălţime, muncitori necalificaţi în următorul tur sau tot felul de indivizi suspecţi lăsaţi în Libertatea s-au pus pe cucerit. Eu le urez succes şi îi invit să-şi dea drumul la farmece.

Şi-am încălecat pe-o şa / Pe Magda a lu’ Tolea.

Lasă un răspuns