Jurnal de litoral

Obosit de lenea acumulată zilnic de către un absolvent şomer m-am decis să dau o fugă până la mare săptămâna trecută. În acelaşi timp i-am făcut şi iubitei o surpriză, oferindu-i prin această escapadă un moment de relaxare şi un bronz de mare nu de capitală.

Ne-am decis miercuri, am plecat joi. Ca destinaţie am ales Neptunul, cam singura staţiune în care nu trebuie să adulmeci mirosul hamsiilor prăjite în petrol, nu trebuie să faci slalomuri printre boschetari, emocalari şi alte specii în curs de expansiune.

Per total, din 72 de ore petrecute pe litoral, am prins doar vreo 7 de plajă, vremea fiind la fel de schimbătoare ca o puicuţă agăţată într-un club. Condiţiile de cazare sub orice critică în raport cu preţurile cerute, mâncarea în restaurante rivaliza cu apa plină cu delikat servită la „împinge tava”.

Din prima seară nu pot să relatez nimic deoarece am debitat inepţii alături de un prieten mai vechi,Bachus.

A doua zi a plouat mai ceva ca in Macau în perioada taifunurilor.  Mai fresh ca niciodată după o bere şi o shaorma făcută în grabă, am asistat la o ceartă tipică aborigenilor. Ştiţi grupul acela de băieţi ce vor să facă amintit faptul că o oarecare civilizaţie numită Maya nu a dispărut, cu toate că ei aduc mai mult cu niste incaşi de Colentina? Cu siguranţă i-aţi văzut măcar în trecere. Ei se pare că fuseseră şi în prima seară invocând spiritele putrezite în a ieşi din copaci şi a aduce pace şi prosperitate românilor afişati pe malul Bălţii Negre.

Şi cum suflau ei în fluierele improvizate de pe un cd a început răscoala: un plăieş de capitală şi-a amintit că între OTV şî GSP are şi Discovery. Au început să curgă acuzaţiile cum că artiştii, ieri, văzând că lumea nu cotizează,  au invocat ploaia. A continuat cu un circ mioritic din care nu au lipsit înjurăturiile şi câteva bătăi din palme pe feţe. Totul s-a oprit în momentul în care mayaşii au promis că vor cânta ceva şi despre preotul zeului-soare.

Se pare că preotul ăsta e surd căci şi a treia zi a plouat. Nu am mai rezistat şi am plecat spre Bucureşti.

Ideea de bază, care mi s-a  întipărit încă o dată în minte, ar fi că între Neptun, Vamă, Mamaia, Eforie sau Venus să alegeţi Corfu.

Lasă un răspuns