Seara CHE in Club Control!

   Joi, 4 Februarie, de la ora 19.00, în Control Club din Bucureşti, vor avea loc următoarele evenimente:

-lansare de carte (Jurnalul revoluţiei cubaneze şi Jurnalul bolivian – Editura Polirom, 2009).

-vizionare de film: Che, realizat în 2008 de Steven Soderbergh, cu Benicio del Toro în rolul principal – ecranizare distinsă cu premiul Festivalului de la Cannes şi premiul Goya, pentru cea mai bună interpretare şi cea mai bună producţie (distribuit în România de Independenţa Film).

-„Dance the Propaganda” cu CLIZA

 

Vor participa: scriitorul şi jurnalistul Costi Rogozanu, criticul de film Anca Grădinariu, Ana Chiriţoiu şi Gruia Dragomir de la revista Noua literatura, traducătorii Jurnalului pe motocicletă, şi Diana Salim, traducătoarea cărţilor Jurnalul revoluţiei cubaneze şi a Jurnalului bolivian.

 

Dr. Ernesto Rafael Guevara de la Serna (1928-1967), mai cunoscut sub porecla sa de Che Guevara sau el Che, este una dintre cele mai populare figuri ale anilor ’60-’70, adevărat mit cultural şi politic, revendicat de generaţii succesive de rebeli cu şi fără cauză. Pentru contribuţia sa la instaurarea regimului comunist în Cuba, Castro i-a acordat lui Che Guevara gradul de Il Comandante, cel mai înalt din cadrul trupelor de gherilă, şi i-a conferit, la 29 de ani, Steaua Jose Marti, pe care Guevara o va pune pe bereta sa neagră. Aceasta imagine a revoluţionarului cu beretă şi stea va devein celebră în lumea întreagă, datorită fotografului cubanez Alberto Korda. Ultimul dintre Jurnalele lui Che conţine însemnările găsite în rucsacul său, în ziua în care a fost capturat de trupele contrarevoluţionare, la 8 Octombrie 1967, în Bolivia. O zi mai târziu a fost executat.

 

afis  guevara mic

Lasă un răspuns