OCS, ZOB, Altar, Kumm și Implant pentru Refuz, pe scena Rock la Stufstock 2010

Rock românesc care de peste zece ani de zile ridică publicul în picioare în concerte: OCS, ZOB, Altar, Kumm și Implant pentru Refuz vor cânta pe scena Rock la Stufstock 2010, în week-endul 19-21 august.

 

Omul cu Șobolani aka OCS revine la Stufstock după o pauză de câțiva ani și va cânta sâmbătă, 21 august, pe scena Rock, ”după ce în primele patru ediții nu a lipsit de la «salvatul Vămii»”, spune Dan Amariei, solistul trupei. ”Sperăm să fie o întoarcere de bun augur și Vama să fie în cele din urmă, daca nu salvată, măcar «îmbunată»”, adaugă el.

 

Tot sâmbătă vor urca pe scena de pe plajă punk rock-erii de la ZOB. ”Stufstock se confundă cu România ultimilor ani. Doar că este exact opusul. Adică e din ce în ce mai mișto!!!” spune Moșu de la ZOB

ZOB cântă de 16 ani. Cea mai recentă apariție discografică este “Zulu Oscar Bravo” (2009), ”disc de pe care nici un radio major din România nu a difuzat vreo piesă, motivând că nu cadreaza cu formatul sau cu targetul lor”, spun cei de la ZOB. ”Și suntem mândri de asta!”, adaugă ei. Trupa a avut peste 500 de concerte și a cântat ”atât în fața a 33 de spectatori, într-un bar minuscul din Ploiești, cât și în fața a 20.000 de olteni, în Piața sfatului din Craiova, cu Iris în închidere.”

 

O altă trupă grea care va urca pe scena Rock de pe plaja din Vama Veche, joi, 19 august, este ALTAR. Formația a participat trei ani consecutiv la Stufstock, ”festivalul în sine devenind, atât pentru trupă, cât și pentru public, un eveniment must be al fiecărui an”, spun cei de la Altar. ”Atmosfera creată acolo de fiecare dată nu a făcut decât să întărească dorința formației de a reveni cât de des cu putință pe scena de la Vama Veche – un loc în care viața în sine se poate trăi mereu „altfel” decât oriunde altundeva”, adaugă ei.

Format la începutul lui 1991, ALTAR a fost de la primele apariții live unul dintre cele mai spectaculoase și prodigioase grupuri thrash/metal/hardcore din România.

 

După o vară cu foarte multe concerte, trupa KUMM, a confirmat participarea la a opta ediție a festivalului Stufstock. Kumm va urca pe scena Rock vineri, 20 august, în penultima seară de Stufstock.

Kumm (care înseamnă „nisip”, în limba tătară) s-a format în anul 1997, la Cluj Napoca, când Andras Kovacs a pus bazele unui nou proiect muzical, o fuziune între jazz, rock și etno, formând prima trupa de rock alternativ cu elemente de saxofon. A susținut numeroase concerte nu numai în România, ci și în Germania, Elveția, Turcia, Cehia, Ungaria, Bulgaria sau Italia unde, în 2004, a cântat în deschiderea show-ului James Brown din Milano.

 

IMPLANT PENTRU REFUZ (IPR) vor veni în Vamă joi, 19 august. ”Așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul de la Stufstock, un public care refuză prostituția mediatică, un public care știe de ce lucrurile bune trebuiesc păstrate”, spun băieții de la IPR.

Implant pentru refuz cântă de 15 ani și a scos până acum șase albume: „Implant Pentru Refuz” (1996), „Permis Port-Sinucidere” (1997), „Culori” (1999), „Oameni Fara Fetze” (2001), ”Monolith” (2007), ”Otheroot” (2010), expresii ale unei evoluţii de la hardcore la crossover. ”Implant pentru refuz pune suflet în intreaga sa creație și împarte puternice sentimente cu fanii săi”.

 

Stufstock 2010, aflat la a opta ediţie, va avea loc între in 16-22 august, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce şi anul acesta, pe trei scene, de această dată – scena Rock, scena Fusion World şi scena Newcomers – trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Alături de Omul cu șobolani, ZOB, Kumm, Altar și Implant pentru Refuz, primele nume de pe afiş care au confirmat sunt Zdob şi Zdub, E.M.I.L., Luna Amară, Byron, Trupa Veche și Trooper. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, vara aceasta evenimentul va deveni mult mai complex şi va susţine şi alte forme de exprimare artistică: teatrul, filmul, fotografia, literatura, totul sub umbrela eco.

Lasă un răspuns