Guvernul a aprobat Codul Muncii lui Oreste

În şedinţa de ieri, executivul a decis forma finală a Codului Muncii. Realizat în strânsă colaborare cu Oreste, noul cod aduce câteva modificări de ordin ezoteric, menite să uşureze relaţia materială dintre anagajator şi angajat.

Premierul Emil Boc a declarat că modificarea era necesară, în contextul adaptării legislaţiei la prevederile europene. „Primii paşi au fost făcuţi când am decis reglementarea vrăjitoriei, tocmai pentru a elimina orice piedică ce ar fi îngreunat trecerea codului”, a precizat prim-ministrul.

În contextul actualei economii, noul cod ar putea pune pe jar sindicatele care ameninţă cu proteste. Liderii sindicali se tem de faptul că mulţi angajaţi ar părăsi domeniile de producţie şi îşi vor deschide cabinete de astrologie, vrăjitorie sau ezoterism. „Problema va fi că cei care vor rămâne în sistem vor trebui să susţină şi munca celor care vor fi plecat, mărind orele suplimentare care vor trebui plătite de la bugetul de stat. Va fi nevoie de un alt împrumut de la FMI şi consecinţele le ştim cu toţii. În plus de asta, natalitatea va fi afectă pentru că pentru că oamenii nu vor mai avea pur şi simplu timp şi chef să facă dragoste cu cei dragi”, a declarat un important lider sindical.

Cu toate acestea, Guvernul este decis să-şi asume răspunderea codului în Parlament. „De doi ani ne tot plângem că o ducem greu, că va fi mai greu şi că nu ştim ce ne aşteaptă. Iată că acum fiecare angajat are libertatea de a privi în viitor, apelând la propriul cabinet de astrologie: Lucrurile vor fi mai clare şi vom scăpa, sperăm noi, şi de vechiul blestem româneasc, al nesiguranţei zilei de mâine”, au subliniat surse guvernamentale.

Lasă un răspuns