Mai mulți români cer pedeapsa cu moartea în cazul sustragerii din fața legii prin sinucidere

Un grup de tineri a luat atitudine vizavi de modul lipsit de demnitate prin care Adrian Năstase a vrut să fugă din fața legii și a inițiat un demers curajos, propunând introducerea pedepsei cu moartea pentru cei care vor să se sustragă din fața justiției recurgând la gesturi disperate precum înscenarea sinuciderii sau, mai revoltător, sinuciderea în sine.

“Ar fi păcat ca acum, când au început să cadă greii, să nu ne putem bucura când îi vedem în pușcărie, doar pentru că au decis ei să-și ia viața sau să-și însceneze sinuciderea. Nu este firesc… Nu este creștinește… Iar apoi, gândiți-vă că promulgarea unei asemenea legi ar scuti o mare parte a presei de penibil. Să te induioșezi aproape până la lacrimi când sângele abia a început să curgă… Asta e chiar penibil.” a declarat pentru Ugerpres unul dintre inițiatori.

Dacă demersul va avea succes, se așteaptă ca cei mai mulți dintre politicienii corupți, fie că sunt sinucigași închipuiți sau sinucigași în serie, vor prefera să execute ani buni de închisoare decât să se sustragă legii și să fie apoi supuși pedepsei capitale.

Lasă un răspuns