Aniversare CNA fără Paraziţii

CNA a decis joi să someze Kiss FM deoarece în timpul emisiunii Cronica Cârcotaşilor a fost difuzată în fm piesa “De ziua ta” a trupei Paraziţii, făcându-se astfel uz de limbaj vulgar într-un interval orar în care copiii pot sta cu urechile pâlnie la difuzor.

Păi înainte era altfel nene. Copiii nu beneficiau de luxul oferit de mijloacele media de astăzi în materie de trivialităţi. Când era vorba de îmbogăţirea repertoriului de cuvinte deocheate, mereu intra pe fir câte-o vecină mai dezgheţată, vecină care avea grijă să se revanşeze cu o bombonică la auzul fiecărui cuvânt urât cu greu smuls din gura chindărului stânjenit de insistenţa ei. Iar când la coadă la pâine micuţul/micuţa întreba în gura mare: mami, ce e aia pula?, femeia reacţiona ca şi cum s-ar fi rostit cel mai abominabil lucru cu putinţă şi intra pe loc în pământ de ruşine. Şi uite aşa generaţii întregi se trezeau în pragul pubertăţii asociind pula sau pizda – după caz, cu nişte cuvinte înfiorătoare. Nu mai vorbim de înţelesul care se ascunde odată cu ele în pantaloni. Ori, nu este chiar aşa.

Oricum, dacă Huidu şi Găinuşa n-au pus pătrăţelul roşu în colţul gurii înainte de difuzarea piesei, pentru ca părinţii să apuce să le pună copiilor mâna la ochi sau să-i trimită să se uite în linişte la wrestling, asta e. Să suporte consecinţele, frate! Cum ar veni asta? Tocmai acum să dea curs desfrâului? Acum când sărbătorile ne dau târcoale? Când spiritul Crăciunului învăluie bradul schelă montat în centrul oraşului?

În preajma Crăciunului, toate posturile de radio ar trebui să fie adevărate transmiţătoare ale iubirii. Ar trebui ca pe toate frecvenţele să se-audă clinchetul clopoţeilor, tropăitul renilor sau flatulaţiile Moşului. Copiii ar trebui să râdă cu gura până la tâmple ascultând radioul iubirii, în drum spre casă şezând pe scaunul din spate al trăsurii părinţilor luată în leasing. Şi astfel, spiriduşii şi îngeraşii iviţi pe calea undelor în eter îşi vor face loc printre pulele înaripate slobozite din gura celorlalţi participanţi la trafic.

Până la modificarea grilelor de programe ale posturilor de radio, vă propun să vă conectaţi direct la fenomen. Cei care suferă de verticalitate morală să aibă mare grijă la spate. E o piesă cu mare greutate.

Comments

  1. Anka

    Dreptul la replica :
    Domnilor de la CNA poate lamuriti mass-media ce intelegeti dumneavoastra prin indecent, imoral, obscen sau bune moravuri.Vedeti, acestea sunt problemele pe care ar trebui sa le intelegeti odata spre binele pe termen lung al din ce in ce mai multor tineri debusolati. Altfel vitorul dumneavoastra (cel putin ca institutie) va arata ca in bancul acela cu Bula care intr-o seara, intorcandu-se de la discoteca cu proaspata lui cucerire era in scara de bloc, gata de actiune cand aceasta il intrerupe shi ii zice „Stii, mama mi-a zis sa spun ‘nu’ la absolut tot ce mi-ai cere tu”. Iar Bula, genial, ii da replica „Auzi, ai avea ceva impotriva sa-mi sugï p**a?”
    😀

  2. Anka

    Chiar citeam zilele trecute un interviu al lui Bob Dylan in care acesta spunea ca cea mai mare plaga a mass-mediei sunt stirile caci acolo oamenii aud si vad lucruri sau fapte pe care nici macar nu si le-ar fi putut imagina inainte. In urma lor efectul psihologic este devastator iar scuza invariabil aceeasi: „va prezentam lumea asa cum este ea”. Reversul medaliei care consta in izvorul negativ de idei nu conteaza pentru domnii de la CNA.

Lasă un răspuns