Ne dați ori nu ne dați ?

    În general, nu suportăm cerșetorii. Fiecare are motivația sa dar un sâmbure de adevăr formează o punte comună pentru toți. Cerșetorii, la rândul lor, au un sindrom comun care cere de mâncare. De obicei, acesta are forma unui ban pentru frățiori, un ban pentru pâine sau un ban pentru gura ăluia mic. Sau un ban pentru gura care cântă.
    Sunt oameni care dau și oameni care nu dau de pomană. Adică există unii care pică în capcana rețelelor de pomanagii și alții care nu pică. Așa cum spuneam, cerințele sunt unele oarecum acceptate. Dar cum ați reacționa dacă un potențial plătitor de taxe (care, din păcate pentru țară, are ghinionul de a nu-l angaja nimeni, deși a încercat de nenumărate ori…) vă aruncă brusc spre rezolvare o problemă de genul: „șefu’, ai să-mi dai doi lei de bilet ?” ?…Eee, acum să văd simțul civic. Omul vrea să fie regulamentar și are nevoie de bani pentru bilet de autobuz. Îi mai dați cu flit ?
    Românul, cică, s-a născut poet. De fapt, românul este un mare inventator. Invențiile majoritare ale sale, din păcate, sunt brevetate în lumea celor care cerșesesc. Iar premiile le dăm tot noi. Ăia care picăm în plasă, evident.

Comments

  1. silviu

    mai exsta variatii pe tema asta….bani de tren (daca esti in gara la Bucuresti, Ciulnita ori Dusseldorf), bani de benzina (daca esti oriunde)sau de cartela de metrou (unde altundeva decat la metrou). Saptamana trecuta am vazut batranei pusi la toate barierele de la Mall, la toate chioscurile de paine sau la benzinarii…nu prea ai scapare, nu?

  2. Nu vă supăraţi că mă bag în seamă, dar am şi eu nevoie de un Wrangler Rubicon şi de de un Swarovski Lock Out 1GB USB Drive (sunt modestă pentru că nu vreau de 8GB). Atât. Restul le iau în rate, cu banii de la asociaţia de locatari a lui Bilă 😀 …

  3. Bila

    De când s-au reparat ţevile de pe coloana principală, asociaţia duce lipsă acută de lichidităţi. Să vedem ce putem face… Trebuie constatat.

Lasă un răspuns