Gol în disputa de Marco Polo

Departe de febra Oscar-urilor, weekend-ul ce tocmai s-a încheiat am avut răbdarea să duc la bun sfârşit vizionarea unui film deja trecut, pe numele lui de afiş, Marco Polo – producţie 2007. Deloc greu de intuit, filmul prezintă, într-o manieră uşor romantică sau puternic hollywood-iană, sau invers, aventurile pe care exploratorul din titlu le-a avut prin extremul orient.
Ce m-a foarte amuzat, ca să zic aşa, la acest film a fost faptul că rolul marelui han Kublai Khan nu a fost interpretat de un actor de origine asiatică, aşa cum ar fi impus un asemenea rol, el fiind interpretat de unul din acei actori care au facut carieră în filmele poliţiste din postura de şef de secţie corupt pus la punct de super-eroul de ocazie. Brian Dennehy, căci despre el este vorba, este într-adevăr un actor originar din est, dar din estul Statelor Unite.

Adică de la ultimul sclav figurant până la împărăteasă pui în roluri actori de origine asiatică, iar în rolul ditamai hanului mongol, pentru mai multă autencitate, pui un american get-beget!? Bine că nu l-au desemnat pe Wesley Snipes în rolul hanului. Sau, ca să fie treaba treabă, pe Nicole Kidman. Sunt convins că şi ei ar fi dat tot ce-ar fi putut pentru acest rol.

Serios acum, scenele în care urmaşul lui Gingis Han îl cataloghează pe tânărul veneţian, Marco Polo, ca fiind barbar sunt de-a dreptul ridicole. În asemenea condiţii, cred că ar fi fost mult mai rezonabil dacă şi rolul lui Marco Polo era interpretat de Jackie Chan, de exemplu.

Lasă un răspuns