Obits şi Robin & The Backstabbers, live în Club Control pe 22 octombrie

Vineri, 22 octombrie, Clubul Control şi Bring The Noise continuă seria concertelor cu trupe din SUA, începută în sezonul anterior, cu new-york-ezii de la Obits.

Deşi Obits s-a înfiinţat de abia în 2006 în Brooklyn, New York, toţi componenţii săi sunt veterani ai scenei indie-rock americane. Liderul trupei, vocalistul şi chitaristul Rick Froberg a cântat în formaţii legendare ale scenei  post-punk americane precum Pitchfork, Drive Like Jehu şi Hotsnakes, chitaristul Sohrab Habibion a fost membru Edsel iar bateristul Scott Gursky a cântat în Shortstack. Celor trei li se adaugă basistul Greg Simpson.

   În 2008, un bootleg cu două piese înregistrate la primul concert al trupei a făcut repede înconjurul blogurilor muzicale, ajungând până la urechile şefilor de la Sub Pop Records, care, impresionaţi, au invitat trupa să cânte la festivalul din Seattle, de aniversare a  20 de ani de existenţă a casei de discuri. Evident, nu a trecut mult timp  până când Obits au semnat cu Sub Pop Records pentru lansarea primului album.

   Apărut în 2009 , albumul I Blame You , un mix spectaculos de indie, surf-rock şi garage-punk, a stârnit reacţii mai mult decât pozitive în revistele de specialitate, atât din SUA cât şi din Europa:

   Concertul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare a albumului I Blame You, turneu care se va încheia cu două show-uri în zile consecutive, la celebra Kinitting Factory din Brooklyn , New York. 

 

http://www.myspace.com/obitsband

 

Deschiderea concertului le va aparţine celor de la Robin & The Backstabbers, revelaţia anului  pentru scena indie-rock autohtonă.

« Robin and the Backstabbers este o sursă instabilă, imprecisă  şi imprevizibilă de zgomot, a cărei eficienţă şi randament  variază în funcţie de factori necunoscuţi, care pot sau nu să includă preţul corzilor de chitară, al beţelor de tobe şi cel al promisiunilor nerespectate. Aproximăm sunetul mic burgheziei în flăcări în timpul unui mic război civil la grădina zoologică, cu casa de bilete încă deschisă. „Mai mărunt n-aveţi?” »

 

http://www.myspace.com/robinandthebackstabbers

 

Concertul va începe de la ora 21. Biletele costă 20 de lei şi vor fi puse în vânzare la club, în seara evenimentului..

Clubul Control se află în Bucureşti, pe Strada Academiei nr.19 ( intrarea prin Pasajul Victoriei)

 

obits_mic

Lasă un răspuns