De Bobotează, un preot a încercat să sfinţească apa de la genunchi

Un caz cu totul ieşit din comun a atras atenţia autorităţilor clericale botoşănene. Un preot dintr-un mic sat din nordul judeţului a fost acuzat de părinţii unui tânăr că ar fi încercat să sfinţească apa de la unul din genunchii fiului lor.

Localnicii susţin că părintele nu este la prima abatere de acest gen, amintind un alt episod petrecut cu aproape un an în urmă, la botezul nepoatei primarului, când, după o noapte de petrecere, acesta s-a închis pentru o săptămână în biserică încercând să transforme apa din cristelniţă în vin.

Preotul a declarat că nu a încercat decât să-l ajute pe tânărul respectiv după ce acesta i s-a plâns în nenumărate rânduri că este demoralizat din cauza unei accidentări suferite la genunchi care, pe lângă suferinţă fizică, i-a adus şi pierderea postului de titular din cadrul echipei de fotbal a clubului din comună, informează Ugerpres.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a făcut asigurări că se vor face cercetări amănunţite în acest caz iar în situaţia în care preotul va fi găsit vinovat se va reacţiona prompt ca şi în cazul părintelui care a tras clopotele după victoria Vasluiului în Groapă sau a părintelui care a vrut să exorcizeze un grup de copii în noaptea de Halloween.

Lasă un răspuns