Senzaţional: românii vor să-i atace pe nemţi!

   Supăraţi pe faptul că Germania refuză în continuare adoptarea deciziei prin care România să adere la spaţiul Schengen în 2011, parlamentarii români au luat o înghiţitură de rachiu, să-şi dreagă glasul, şi au început uşor să ridice creasta către nemţi. Bravii noştri reprezentanţi s-au gândit că dacă foştii colegi de arme de la Stalingrad nu ne lasă să zbenguim ca ei prin zona aia de Europa exclusivistă, atunci nici dumnealor nu aprobă derogarea prin care germanii să poată avea încă trei europarlamentari peste limita admisă de Tratatul de la Lisabona până la următoarele alegeri, cele din 2014.

   O iniţiativă salutară, vorba colegului Bilă dar ieşită din context. Adică, de ce dom’le, ăia mari pot să mai devieze aşa, un pic, de la regulamente iar noi, ăştia mici şi oropsiţi trebuie să respectăm toate regulile? Păi, de aia:

-ăia mari (Germania) respectă regulile la ei acasă.

-noi (ăşti micii şi proştii) nu respectăm nicio lege la noi acasă.

-ăia mari (Germania) decartează cel mai mare buget în visteria U.E.

-noi (idem) futem fondurile U.E. aiurea (implicit ale ăstora mari).

-de ce musai acum ne trebuie nouă Schengen…?

-noi suntem într-un mare noroi (mai sus de frunte) şi ne-am trezit acum să facem pe interesanţii.

 

   Este firesc ca un stat să-şi vadă interesul dar nu în momente nepotrivite. De ce nu ne-am arătat coaiele pe masă când a venit delegaţia F.M.I. şi doar ne-am scărpinat la ele? Păi, stimabili tocători de bani publici degeaba, nu credeţi că e cazul să întoarcem iar armele împotriva nenorociţilor de nemţi?

Lasă un răspuns