Vineri 21 ianuarie, în Club CONTROL: Pati Yang

   Institutul Polonez şi ArtVault prezintă pe 21 ianuarie primul concert din cadrul proiectului New.pl.

    Pati Yang (Patrycja Hilton) vine în Club Control cu cel mai nou proiect al său, prezentând piese în premieră mondială, care punctează o reformulare a stilului său unic. Cu un numar impresionant de colaborări, de la muzica unor filme mari, albume în proiect individual pană la deschiderea unui turneu Depeche Mode, Pati Yang este, din punctul de vedere al genurilor muzicale alternative, cel mai important nume din Polonia. Ea va susţine primul concert în această nouă formulă la numai doi ani după lansarea celui mai recent disc al său Faith, Hope & Fury.

   Cu un album de debut produs de Sony la numai 18 ani, la doi ani după ce fugise de acasă pentru a se înscrie la o şcoală de muzică din Londra, Pati Yang a devenit, la întoarcerea în Polonia, un artist cunoscut nu numai pentru muzică, dar şi pentru efectele vizuale, poezia, şi propria emisiune la un radio din Varşovia. La revenirea în Londra îl cunoaşte pe actualul ei soţ, Stephen Hilton, cu care formează Children şi mai tarziu, FlyKKille, ambele proiecte recunoscute de critici ca reprezentative pentru muzica electronică experimentală.

 

În deschidere: Tanz Ohne Musik.

 

Dan Şerbănescu, cunoscut deja ca membru The Pixels şi fondator Divine Muzak, vine în Club Control cu un proiect experimental / industrial / drone / electronic: Tanz Ohne Musik-sintetizatoare hardware 100% .

 

New.pl este un proiect care şi-a propus ca de-a lungul a patru luni să aducă pe scena Clubului Control din Bucureşti tot atâtea evenimente dedicate unora dintre cei mai importanţi artişti ai scenei alternative culte din Polonia. După Pati Yang vor  urma Kino Oko, Dagadana şi Loco Star,  patru nume care, din ianuarie până în aprilie, vor transforma Club Control într-un adevărat „hub” al muzicii poloneze alternative.

Proiectul este realizat de Institutul Polonez din Bucureşti şi ArtVault, în colaborare cu Club Control, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Institutului Polonez.

 

24.02 – Kino Oko

24.03 – Dagadana

16.04 – Loco Star

 

Pentru fiecare dintre cele patru concerte, preţul biletului este de 20 de lei. După fiecare concert vor fi disponibile bilete pentru următorul spectacol din cadrul proiectului, la preturi promotionale.

Clubul CONTROL se află pe Str. Academiei, nr 19.

 

Print

Lasă un răspuns