I LIKE TRAINS, în concert la Bucureşti, în Club Control, 11 martie

Vineri, 11 martie, OneDay prezintă, în Club Control, concertul trupei post-rock britanice I LIKE TRAINS, aflată în turneu de promovare a noului album He Who Saw the Deep. În deschidere, mult-aşteptatul comeback al formaţiei bucureştene Traum.

I LIKE TRAINS sau iLiKETRAiNS, cum le place să îşi scrie numele, s-au format în 2004 în Leeds, Marea Britanie, îmbinând interesul pentru istorie cu pasiunea pentru post-rock-ul întunecat şi atmosferic. Albumul de debut, Elegies to Lessons Learnt a stârnit interesul criticilor, fiind descris de NME ca “genial, unic, ironic, în opoziţie cu tendinţele pop actuale”. Uncut Magazine îi numeşte “îndrăzneţi şi impresionanţi”, în timp ce The Guardian susţine că muzica I LIKE TRAINS “trebuie nu numai ascultată ci mai degrabă vizitată ca un muzeu sau un monument dedicat eroilor”.

Trupa a confirmat aşteptările prin numeroase show-uri live de succes, turnee internaţionale în deschiderea unor trupe ca Sisters of Mercy, British Sea Power şi Editors iar piesa lor Sea of Regrets a fost inclusă pe coloana sonoră a cunoscutului serial de televiziune CSI: Miami. La sfârşitul anului trecut, I LIKE TRAINS au lansat independent, cu ajutorul fanilor, noul album, He Who Saw the Deep, ce poartă aceeaşi amprentă dark atmospheric post-rock caracteristică trupei. De data aceasta, muzicienii nu se mai bazează pe trecut ca sursă de inspiraţie, ci aleg să privească cu încredere spre viitor. Primul single, A Father’s Son, este acompaniat de un videoclip spectaculos filmat în North Yorkshire de Progress Films.

***

Formată în 2006, Traum (loft rock, Bucureşti) este alcătuită în prezent din Mihai Andrei (voce, bas), Alexandru “Gigi” Catrina (chitară, voce) şi Eduard “Dedi” Grigoroiu (tobe, voce). Numele trupei provine din limba germană şi înseamnă vis. După primul EP, The Debut After They Disbanded , Traum îşi sistează activitatea în favoarea altor proiecte. Anul 2010 aduce însă schimbări majore, formaţia pregătind un comeback concertistic şi un nou EP: I Once Knew A Man Who Ate A Tornado.

 

Concertul va avea loc începând cu ora 21. Biletele, în valoare de 40 de lei, se pot procura de la club, în seara evenimentului.

Lasă un răspuns