Pentru a evita înzăpezirile, Primăria Capitalei va monta calorifere de-a lungul arterelor principale

Iarna aceasta autorităţile bucureştene nu mai vor să fie luate pe nepregătite motiv pentru care au demarat un proiect unic în Europa. Primăria Generală a Capitalei s-a angajat să monteze până la prima ninsoare un sistem performant de calorifere de-a lungul arterelor principale, al cărui rol va fi degajarea căldurii necesare pentru ca zăpada căzută să se topească la atingerea asfaltului, împiedicând astfel formarea nămeţilor care ar putea îngreuna traficul rutier. Acelaşi sistem va dispune şi de o ultimă generaţie de radiatoare amplasate în puncte strategice ce se vor cupla ori de câte ori volumul de apă rezultat în urma topirii zăpezii va depăşi un anumit prag critic, rolul acestora fiind de a spori evaporarea torentelor de apă, prevenind eventualele inundaţii.

„Bucureştiul va fi prima capitală a Europei care va beneficia de un astfel se sistem. Pe lângă mândria pe care toţi bucureştenii o vor simţi când această minunăţie va fi gata, vor scădea simţitor şi costurile suportate de primărie alocate an de an deszăpezirii. Vom avea doar una, două firme care se vor ocupa de deszăpezirea străduţelor şi atât. E adevărat că s-a scumpit şi gigacaloria, mai e şi curentul, dar nu ne facem probleme din cauza asta. Vom introduce o nouă taxă pe care şoferii vor fi nevoiţi să o achite cel puţin iarna asta, până se vor mai linişti puţin lucrurile, bani ce vor fi folosiţi şi pentru lucrările de întreţinere că doar trebuie să aerisească cineva şi caloriferele alea.”, a declarat pentru HotMuse primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Totodată, edilii bucureşteni au declarat că pentru a preveni sustragerea caloriferelor de către căutătorii de fier vechi, acestea vor fi dotate cu senzori, acolo unde va fi nevoie apelându-se şi la împrejmuirea lor cu garduri electrificate de sârmă ghimpată, vopsite în verde pentru a păstra un aspect cât mai natural.

Sistemul a fost implementat pentru prima dată în Canada în anul 2001, însă s-a renunţat la scurt timp la beneficiile sale în urma numeroaselor acţiuni de protest ale organizaţiilor ce luptă pentru protecţia mediului, organizaţii ce au acuzat dur autorităţile canadiene susţinând că asemenea proiecte duc la accelerarea încălzirii globale.

Lasă un răspuns