Bistro Latina – plăcut, numai bun de revăzut

   Am descoperit de curând un nou local în centrul vechi al Bucureştiului, apărut în locaţia fostului Trafic Punkt. C-or fi sau nu aceiaşi proprietari, puţin îmi pasă. Important este că am rămas cu o impresie plăcută despre Bistro Latina.

   Bistro Latina se află pe Strada Şelari nr. 3 şi nu spune mare lucru, doar  privind înăuntru prin fereastra imensă. Nici trecându-i pragul n-ai spune că se pot întâmpla multe lucruri, însă, cu puţină îndrăzneală, situaţia se poate schimba. La parter sunt câteva scaune la bar şi o masă de opt persoane lângă bar, principalul avantaj fiind tavanul înalt precum şi apropierea de fereastră. La etaj, un mezanin un pic forţat, lucrurile par mai liniştite, cele şase mese fiind mai mult decât suficiente. Ambianţa este foarte plăcută, muzica nu deranjează în niciun fel iar servirea este excelentă (săru’ mâna, doamna Mihaela!). Decorul este unul care se potriveşte de minune cu atmosfera de acolo (pe mine m-a dus cu gândul la bucătăria de acasă).

   La Bistro Latina găsim vin la 25 de lei sticla (Sarica Niculiţel, Domeniile Tohani), găsim şi vinuri mai scumpe, bere, şi pentru gurmanzi un meniu variat de mâncare (foarte bine gătită). Localul este de fumători şi aerisirea se face aproape instant, în consecinţă fumul neridicând probleme. Pentru obsedaţii de facebook există şi acces la internet.

   Bistro Latina este deschis până pe la 23.30 în cursul săptămânii iar în week-end un pic mai târziu. Se pot face şi rezervări telefonice. Una peste alta, aşa cum arată acum, Bistro Latina îşi merită un rând de aplauze.

Comments

  1. dunare

    dap, l-am vazut si eu…e chiar ok.
    Plusuri: varietatea de vinuri (roze-ul Livia de la Dealurile Vrancei -35 lei/sticla- m-a surprins in mod placut, in conditiile in care nu prea gasesti rose-uri in localuri mici, cu exceptia „vinului” Busuiaca de Bohotin), mancarea facuta nu repede, dar temeinic (am devorat o portie generoasa de spaghete bologneze foarte bine facute -16 lei portia-) si, nu in ultimul rand, felul in care ospatarita te face sa te simti comod si familiar locului.
    Minusuri: sus e cam inghesuit (poate fi transformat intr-un plus daca iei pe cine trebuie in brate :D) iar cand localul e la capacitate maxima aerisirea nu e chiar „aproape instant”
    Daca isi va gasi si o linie muzicala care sa il defineasca, ar fi prea ok!

Lasă un răspuns