Jam session chirurgical

Un bătrân din Negreşti-Oaş (Satu Mare) a fost operat la rinichi de o echipă de medici la lumina lanternei după ce aceştia s-au trezit în timpul operaţiei fără curent electric. Omul a ieşit sănătos din intervenţia chirurgicală, mulţumind doctorilor pentru efortul depus.

Ce nu se ştie însă este că în cadrul aceleaşi intervenţii echipa operatorie a mai întâmpinat şi alte mici dificultăţi care au fost soluţionate cu multă inventivitate, ca de exemplu: în lipsa anestezicului s-a apelat la una din şosetele medicului care era de gardă de aproape două zile; ventilaţia a fost asigurată cu ajutorul unui furtun de scos vinul procurat in extremis de la portarul spitalului; deoarece bisturiul nu mai tăia, pacientul a fost deschis cu flexul, pentru ca la finalul intervenţiei să fie cusut cu aţă de macrameu pusă la dispoziţie de o asistentă pasionată de croşetat; în timpul operaţiei s-a folosit pentru aspirarea sângelui un aspirator Bosch de generaţie mai veche alături de un set de bureţi de bucătărie; rămaşi fără mânuşi medicale chirurgicale, medicii au fost nevoiţi să folosescă mânuşi menajere dezinfectate cu rachiul primit de un medic de la unul din pacienţii mai înstăriţi; iar la finalul intervenţiei chirurgicale, din cauza lipsei locurilor de la terapie intensivă, asistentele au fost nevoite să-l plimbe pe pacient cu liftul timp de 12 de ore.

După un asemenea succes, ne aşteptăm ca Ministerul Sănătăţii să-i propună pe medicii de la Spitalul Orăşenesc Negreşti-Oaş la premiul Brico Store pentru medicină.

Comments

  1. dunare

    la vreo doi ani dupa terminarea facultatii, m-am intalnit in urbea locala cu unul din fostii colegi de liceu. In momentul ala, medic rezident. Acu’, daca nu ma insel, e neurolog.
    L-am intrebat cu ocazia intalnirii sa-mi spuna cum e cu medicina la noi in tara. Din punctul lui de vedere. Al celui de dinlauntrul sistemului.
    A stat un pic, a rumegat o idee si a concluzionat cam asa: „- ba! e cam selectie naturala!”
    q.e.d

Lasă un răspuns