Şapcă fără somn

Şoferii de cursă lungă pot dormi liniştiţi. Sau nu, nu e deloc liniştitor genul ăsta de afirmaţie. De fapt, pot dormi liniştiţi, dar nu la volan. Sau pot dormi şi la volan dar cu maşina trasă pe dreapta într-o casă de pe marginea drumului. Nu, nu e bine nici aşa. În fond şi la urma urmei e treaba lor unde dorm atunci când nu conduc. Dar apropo de somnul la volan, că de aici am plecat iniţial… Accesul în lumea viselor va putea fi evitat pe viitor de către şoferii suprasolicitaţi de pante înclinate şi de curbe periculoase, dacă aceştia vor apela la noua inovaţie în materie de tehnici de speriat somnul şi anume, căscaţi-vă bine ochii, şapca anti-somn.

Principul de funcţionare al şepcii este simplu. Atunci când şoferul, odihnit tun, se urcă la volan, şapca se aşează pe cap şi se lasă foarte lejeră. Pe măsură ce orele de condus se acumulează, circumferinţa acesteia se micşorează treptat, amplificând şi gradul de iritaţie de la nivelul cefei, tâmplelor şi frunţii. Astfel, mâncărimea de la nivelul capului sporeşte, iar şoferul este ţinut treaz, cu gândul la următoarea oprire când se va putea scărpina cât îl vor ţine buricele degetelor.

Păstrând aceeaşi linie a inovaţiilor revoluţionare, aşteptăm cu nerăbdare şi alte invenţii precum şorţul prevăzut cu un sistem de alertare împotriva datului în foc, ghetele de fotbal anti-offside şi, de ce nu, genunchere şi cotiere pentru căzutul în penibil.

Comments

  1. Diana

    si daca nu mai suporta soferul sa astepte urmatoarea oprire si duce mainile la cap sa se scarpine in timp ce ruleaza pe drum? ar trebui facuta o oferta de genul : sapca anti-somn + pereche de maini gratuit.

Lasă un răspuns