Vizita lui Iohannis în S.U.A. este mai deşteaptă decât pare!

Se pare că ancheta care urmăreşte legăturile fostului şef FBI şi ingerinţele Rusiei în alegerile din S.U.A. este cu bătaie mai lungă decât se credea.

Aşa cum anumite surse povesteau, vizita preşedintelui Iohannis din aceste zile în S.U.A. are un alt scop, respectiv un schimb preţios de informaţii (şi nu numai!) referitor la această anchetă.

Dave Grohl, un cunoscut personaj public din State, dar şi în rândul anumitor promotori ai protestelor din timpul OUG 13, care duc şi către filiera Soroş-Trump, este implicat aici.

El ar fi menţionat în spaţiul public că „no one is you and that is your power”, referitor la vizita preşedintelui român, lucru care, tot din anumite surse, l-ar fi înfuriat pe Klaus Iohannis.

Acesta s-ar fi declarat total împotriva folosirii puterii ca beneficiu personal, aşa cum sugerează Dave Grohl şi cu bătaie către noua politică a lui Donald Trump.

 

Dar ce legătură are acest aspect cu şeful statului român şi ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din State?

Se pare că obiectul real al vizitei lui Iohannis este ca acesta să-l convingă pe preşedintele Trump să fie mai puţin arogant în politica externă şi cea privind imigranţii. În schimb, România ar putea oferi preţioase informaţii privind traficul de date dinspre Rusia, monitorizat cu atenţie de Poliţia de Frontieră Română.

Apropiaţi ai agenţiei Hotmuse au dezvăluit că ţigările de contrabandă de la graniţa cu Moldova ar conţine întregi pagini de informaţii criptate şi coduri sursă, imprimate pe foiţele de tutun. Iar aici ar fi date vitale privind amestecul Rusiei în alegerile din S.U.A.

Iohannis i-ar fi sugerat lui Trump să nu mai folosească puterea în interes personal, aşa cum controversatul Dave Grohl l-ar fi influenţat.

 

În acelaşi context (şi, coincidenţă sau nu, odată cu reactivarea OUG13), în România ar urma să vină un grup american destul de influent în cercurile care au susţinut protestele din Piaţa Victoriei.

Administraţia Trump ar trimite prin ei un mesaj în rândul tinerilor români. Cunoscuţi drept Regii lui Leon în S.U.A., ei ar putea să scoată în stradă zeci de mii de oameni (de altfel, acest grup este specializat în a provoca adunări masive de oameni).

 

Rămâne de văzut cum va gestiona preşedintele Iohannis aceste provocări.

Revenim cu alte detalii pe măsură ce le vom afla.

Lasă un răspuns